Skip to content

14-10-2011: “Παιδί-Κίνηση-Χρώμα από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα”

Έναρξη: 2011-10-18 07:00:00

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα παρουσιάζουν, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Η πόλη ανοίγεται στα παιδιά με περιεχόμενο τη σχέση Παιδί – Πόλη – Τέχνη, την έκθεση κατασκευών και έργων των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου με τίτλο «Παιδί – Χρώμα – Κίνηση», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων από 18 έως 30 Οκτωβρίου 2011,

Στην έκθεση παρουσιάζονται κατασκευές και παιχνίδια του λούνα- παρκ με ανακυκλώσιμα υλικά, σπουδές στο χρώμα και τη σύνθεση με αφορμή την ανθρώπινη φιγούρα, εκφράσεις προσώπων και συναισθημάτων, σχέδια, φωτογραφίες, μικρές κινητές και ακίνητες φιγούρες, κοστούμια- δημιουργίες με ανακυκλώσιμα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά.

Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη τους χρώματος, του παιχνιδιού και της κίνησης, στοιχεία μέσα από τα οποία οι μαθητές ευαισθητοποιούνται, αποτυπώνουν παιδικές αναμνήσεις, μελετούν και κριτικάρουν τόσο θέματα τέχνης όσο και περιβαλλοντικά. Οι μικροί δημιουργοί «συνδιαλέγονται» με έργα από τη σύγχρονη ελληνική τέχνη, στα οποία δίνουν ακόμα διάσταση «επανατοποθετώντας» τα έργα στο χώρο.

Επίσης, στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων στις 30 Οκτωβρίου και ώρα 20.00, θα δοθούν από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα δύο θεατρικές παραστάσεις διάρκειας 20’ η καθεμία με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Συγκεκριμένα:

  •  «Η δική μας Αντιγόνη»:

Παράσταση σε κείμενο γραμμένο από μαθητές/τριες της Β΄ Λυκείου Θεάτρου πάνω σε δραματοποιημένα αποσπάσματα από μετάφραση της τραγωδίας Αντιγόνη του Σοφοκλή. 

Πρόκειται για μια αναζήτηση νεανικών συμβολισμών σχετικά με το δίκαιο, την εξουσία, την οικογένεια, την αγάπη.

  • «Τα Προσωπεία και οι 50 Κόρες»: Θεατρικό δρώμενο

Συνδυάζοντας στίχους από τις Ικέτιδες του Αισχύλου με ιστορίες που αναφέρονται στο γάμο ανήλικων κοριτσιών από την Ινδία, Υεμένη,  Αφγανιστάν,  Αιθιοπία και Τουρκία γίνεται αναφορά στο θέμα του δικαιώματος των παιδιών στην εκπαίδευση και την ποιότητα ζωής.

Εγκαίνια: Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2011, ώρα 18:30

Διάρκεια: 18 – 30 Οκτωβρίου 2011

Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων- Αίθουσα «Ιακωβίδης»:
Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 36 21 601, στάση Μετρο: Πανεπιστήμιο
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, Κυριακή 10.00 – 14.00, εκτός Δευτέρας και απογεύματος Κυριακής.

Πολυχώρος Δήμου Αθηναίων: Τιμοκρέοντος 6α  – Νέος Κόσμος, τηλ. 210-9344131

Πληροφορίες: 

Γραφείο Τύπου ΠΟΔΑ: Τηλ.: 2103644449 & Email: [email protected] www.athenscityculture.gr

 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

24ωρη γραμμή επικοινωνίας 1595 (χρέωση ανάλογα με τον τιμοκατάλογο του τηλεφωνικού σας παρόχου), 2105287800

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Back To Top

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

24ωρη γραμμή επικοινωνίας 1595(χρέωση ανάλογα με τον τιμοκατάλογο του τηλεφωνικού σας παρόχου), 2105287800

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡO

Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), 10552

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Λιοσίων 22, 10438

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

24ωρη γραμμή επικοινωνίας 1595 (χρέωση ανάλογα με τον τιμοκατάλογο του τηλεφωνικού σας παρόχου), 2105287800

Μάθε τα νέα του Δήμου!

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο για να λαμβάνετε άμεσα νέα, ανακοινώσεις και εκδηλώσεις του Δήμου.