Τώρα μπορείτε να εξοφλήσετε την οφειλή σας στις συνεργαζόμενες τράπεζες και στα ΕΛΤΑ, με e-banking ή/και λοιπά κανάλια εξυπηρέτησης, χρησιμοποιώντας τον Μοναδικό Αριθμό Οφειλής (25ψήφιο Κωδικό ΔΙΑΣ - RF) ο οποίος αναγράφεται στο έντυπό σας.

Δείτε τον Πίνακα συνεργαζόμενων Τραπεζών και τα κανάλια εξυπηρέτησης σε μορφή PDF πατώντας εδώ.

Προϋποθέσεις πληρωμής μέσω του δικτύου συνεργαζόμενων τραπεζών και ΕΛΤΑ:

√ Η εξόφληση της οφειλής γίνεται εντός προθεσμίας:

  • Βεβαιωτικά Σημειώματα: Εξόφληση έως τις 12:00 το βράδυ της ημέρας έκδοσης του Βεβαιωτικού Σημειώματος
  • Ηλεκτρονικές Κλήσεις Στάθμευσης Δημοτικής Αστυνομίας εκδοθείσες μετά την 14/07/2017. Εξοφλούνται βάσει των διατάξεων του Ν. 2696/1999 και του Ν.4530/2018 (ΦΕΚ 59/30-03-2018, τεύχος Α') όπως αναθεωρήθηκαν και ισχύουν.

√ Η εξόφληση γίνεται για το ακριβές αναγραφόμενο ποσό αυτής. Μικρότερα ή μεγαλύτερα ποσά οδηγούν σε απόρριψη της συναλλαγής.

Προσοχή:
Σε περίπτωση λανθασμένης καταχώρησης στοιχείου (Κωδικού ΔΙΑΣ, Ποσού, Υπέρβαση προθεσμίας), η οφειλή σας θα παραμείνει εκκρεμής καθώς δεν θα ταυτοποιηθεί/θα απορριφθεί, παρότι ενδέχεται να φαίνεται στο διατραπεζικό περιβάλλον ότι η συναλλαγή σας ολοκληρώνεται επιτυχώς.
Το ποσό το οποίο λανθασμένα κατεβλήθη επιστρέφεται άμεσα στις περιπτώσεις online πληρωμής (το βλέπετε ως επιστραφέν στο λογαριασμό σας άμεσα και μπορείτε διαπιστώνοντάς το έγκαιρα να προβείτε σε νέα ορθή συναλλαγή).
Στις περιπτώσεις που δεν υποστηρίζεται η online πληρωμή, ενημερώνεστε εντός των προσεχών ημερών από τον φορέα που χρησιμοποιήσατε σχετικά με την επιστροφή του ποσού (μπορείτε και πάλι μόλις ενημερωθείτε, εφόσον εξακολουθεί η εξόφληση της οφειλής να είναι εντός προθεσμίας, να προβείτε σε νέα ορθή συναλλαγή).

Είστε αποκλειστικώς υπεύθυνοι για την ορθότητα των στοιχείων που καταχωρείτε.


Κατηγορίες οφειλής τις οποίες μπορείτε να εξοφλήσετε μέσω του δικτύου συνεργαζόμενων τραπεζών και ΕΛΤΑ:

  • Ειδοποιήσεις – Λογαριασμοί Πληρωμής Κλήσεων Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, εκδοθείσες μετά την 4/12/2017 και φέρουσες στο κάτω τμήμα του σχετικού εντύπου σας τον Μοναδικό Αριθμό Οφειλής (25ψήφιο Κωδικό ΔΙΑΣ) [Υποδείγματα Εντύπων: Ειδοποιητήριο 1, Ειδοποιητήριο 2]
  • Βεβαιωτικά Σημειώματα [Υπόδειγμα Εντύπου]
  • Ηλεκτρονικές Κλήσεις στάθμευσης Δημοτικής Αστυνομίας εκδοθείσες μετά την 14/07/2017 [Υπόδειγμα Εντύπου]

Προσοχή: Για πληρωμή Ηλεκτρονικών Κλήσεων στάθμευσης Δημοτικής Αστυνομίας που εκδόθηκαν έως την 13/07/2017 (δεν αναγράφεται ο 25ψήφιος Κωδικός ΔΙΑΣ), η εξόφληση μπορεί να γίνει με τους τρόπους που σημειώνονται στο σχετικό έντυπο κλήσης που έχετε στην κατοχή σας, πλην της ηλεκτρονικής πληρωμής.

E-mail επικοινωνίας: e.payments@athens.gr



Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.



Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.