Η Παιδική Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων πρωτοϊδρύθηκε το 1995 ως Παιδική Χορωδία του Γ΄ Προγράμματος Ε.ΡΑ. Από το 2001 και μετά τελεί υπό τη διεύθυνση της κας Ρόζης (Τριανταφυλλιάς) Μαστροσάββα.

 

Η Χορωδία λειτουργεί σε δύο τμήματα: το τμήμα φωνητικής προετοιμασίας και το συναυλιακό τμήμα, που αποτελούνται από παιδιά 6-18 ετών με μουσικές γνώσεις και χορωδιακή εμπειρία.

 

Στη δεκατριάχρονη πορεία της έχει καταγράψει μία εξαίρετη πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο, με συναυλίες σε Φεστιβάλ Χορωδιών, στις εκδηλώσεις "Δημήτρια" του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συναυλίες στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τους Δελφούς, την Πvύκα, καθώς και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

 

Συνεργασίες με την Orchestra Sinfonica "Tito Schipa" di Lecce, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., τη Συμφωνική Ορχήστρα των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων, τη Μικτή Χορωδία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και με τη Μικτή Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων. Επίσης έχει λάβει μέρος σε ζωντανές εκπομπές του Γ΄ Προγράμματος της Ε.ΡΑ., τηλεοπτικές εκπομπές, σε ηχογραφήσεις, καθώς και στην Τελετή Λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

 

Το ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει χορωδιακές συνθέσεις Ελλήνων και ξένων συνθετών, τόσο από το κλασικό ρεπερτόριο, όσο και από την σύγχρονη μουσική (Ροp, Musicals, Negro Spirituals), καθώς και ολοκληρωμένα έργα για παιδική χορωδία και ορχήστρα ή/και μικτή χορωδία, όπως τα Carmina Burana (C. Orff), Requiem (Μ. Θεοδωράκη), Requiem (G. Faure), Carmen (G. Bizet), Συμφωνία του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" κ.α.

 

Από το Φεβρουάριο του 2008 η Χορωδία ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.