Παρουσίαση ετήσιας έκθεσης 2013 στο Δημοτικό Συμβούλιο

7.3.2014 - Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσιάστηκε και συζητήθηκε η Ετήσια Έκθεση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης για το 2013. «Είμαι χαρούμενος που μέσα σε αυτόν τον χρόνο, η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεών μας αυξήθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2012», τόνισε ο κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης και ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο για την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του στο θεσμό.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης επισήμανε ότι ο Δήμος Αθηναίων αποδέχθηκε την πλειονότητα των συστάσεων του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης κατά την χρονιά που πέρασε, προχωρώντας σε διορθωτικές παρεμβάσεις υπέρ των πολιτών, υπογραμμίζοντας πώς «το γεγονός ότι ο Δήμος αποδέχθηκε το 72% των προτάσεων του Συμπαραστάτη αποδεικνύει εμπράκτως το σεβασμό που δείχνουμε στον θεσμό και την ανεξάρτητη λειτουργία του. Είμαστε ένας από τους 19 δήμους, μεταξύ 270, που τον έχουν υιοθετήσει».

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» υποστήριξε ότι η Ετήσια Έκθεση δικαίωσε την επιμονή της παράταξής της να λειτουργήσει ο θεσμός παρά την στάση άλλων παρατάξεων, εξήρε την δουλειά του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και υποστήριξε την ανάγκη εφαρμογής των προτάσεών του για την θεσμική συμμετοχή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, την ευρύτερη γνωστοποίηση της ύπαρξής του, αλλά και την πρότασή του για ανάρτηση στο Διαδίκτυο όλων των αιτημάτων που οι πολίτες υποβάλλουν στον Δήμο.

Η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Σταυρούλα Αγγελίδου επικρότησε την λειτουργία του Συμπαραστάτη και ευχήθηκε να λειτουργήσει με περισσότερο προσωπικό, προκειμένου να αποδώσει περισσότερα η λειτουργία του.

Ο Αντιδήμαρχος Συντονισμού κ. Παναγιώτης Μπέης τόνισε τη σημασία του θεσμού για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων πολιτών, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι τα ζητήματα πολιτικής διαχείρισης παραμένουν στο πλαίσιο της αρμοδιότητας των αιρετών.

Ο κ. Αθανάσιος Σπυράκος, δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης "Αθήνα, Πόλη της ζωής μας", δήλωσε μεταξύ άλλων ότι αυτή την εποχή είναι αναγκαία η παρουσία του Συμπαραστάτη, καθώς υπάρχουν πολλές αδικίες όπου ο θεσμός έδωσε λύσεις.

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος κ. Κατερίνα Δωρή (πρώην Αντιδήμαρχος Σχεδίου Πόλεως), με αφορμή την αναφορά του Συμπαραστάτη στο πρόβλημα των πολυετών δεσμεύσεων ακινήτων, τόνισε την ανάγκη για πολιτική παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων  -και μέσα από την ΚΕΔΕ- για την αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, με την διεκδίκηση από το κεντρικό κράτος όσων, τελικά, δεν πραγματοποιήθηκαν από την εφαρμογή του νόμου για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, δηλαδή την  εξασφάλιση των αποζημιώσεων των ιδιοκτητών και παράλληλα την εξέταση όσων ακινήτων πρέπει να αποδεσμευθούν.

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Θεόδωρος Λιβάνιος ανέφερε ότι ο θεσμός είναι από τις τομές του «Καλλικράτη», σημείωσε τις παράλληλες δομές για την εξυπηρέτηση των πολιτών (όπως η «Γραμμή του Δημότη» στο τηλ. 1595, Ηλεκτρονικό Κέντρο Εξυπηρέτησης) και δήλωσε ότι ελπίζει στο μέλλον οι καταγγελίες να είναι λιγότερες.  

ΣυνημμένοΜέγεθος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/2014137.5 KB

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr/symparastatis" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552
Τηλ. 210 3722001
Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 210 5277000
Περισσότερα
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.