Δύο υποθέσεις στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

6.2.2014 - Δύο υποθέσεις στις οποίες έχει αδικηθεί μια πολίτης και μια επιχείρηση, από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, κοινοποίησε σήμερα ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πρώτη υπόθεση αφορά αίτημα επιχείρησης που βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αθηναίων με τον Δήμο Καισαριανής για εξίσωση των τελών τραπεζοκαθισμάτων επί της ίδιας, ουσιαστικά, πλατείας, στην οποία αναγκάζεται να καταβάλλει 139,61 ευρώ/τ.μ., ενώ η τιμή του Δ.Καισαριανής στην ίδια ζώνη είναι 69 ευρώ/τ.μ. Σε σύσκεψη διαμεσολάβησης, η Δ/νση Δημοτικών Προσόδων αντιλήφθηκε το δίκαιο του αιτήματος, αλλά αδυνατεί να υποβάλει εισήγηση τροποποίησης μόνο για μία οδό.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά καταγγελία πολίτη που συμμετείχε σε εξετάσεις και η οποία υποχρεώθηκε να σταθμεύσει σε σημείο που δεν οχλούσε, καθώς υπήρχε απεργία στο Μετρό και επιπλέον είχε τεθεί εκτός λειτουργίας ο χώρος στάθμευσης του εξεταστικού κέντρου, με αποτέλεσμα, όμως, να της επιβληθεί πρόστιμο για παράνομη στάθμευση. Οι Διευθύνσεις Δημοτικής Αστυνομίας και Ελέγχου Κοινόχρηστου Χώρου αδυνατούν να υποβάλουν εισήγηση για την ανάκληση του προστίμου, μη αναγνωρίζοντας το ανυπέρβλητο κώλυμα της πολίτη, ασκώντας έτσι πλημμελώς την διακριτική τους ευχέρεια.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης εφαρμόζει για πρώτη φορά την διαδικασία κοινοποίησης υποθέσεων απευθείας στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν σχετικής τροποποίησης του Κώδικα Λειτουργίας του και με την συγκατάθεση των καταγγελλόντων, λόγω της αδυναμίας των δημοτικών υπηρεσιών να εξυπηρετήσουν τους ενδιαφερόμενους στο πλαίσιο των σχετικών διαμεσολαβητικών παρεμβάσεων.

 

 

ΣυνημμένοΜέγεθος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/201441.29 KB
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 1/201492.01 KB
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 2/201491.83 KB

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr/symparastatis" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552
Τηλ. 210 3722001
Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 210 5277000
Περισσότερα
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.