Αναθεωρημένος Κώδικας Λειτουργίας Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

23.1.2014: Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης δημοσιεύει σήμερα τον αναθεωρημένο Κώδικα Λειτουργίας του, παρουσιάζοντας τις διαδικασίες με τις οποίες ασκεί τις αρμοδιότητές του.

Ο αρχικός Κώδικας Λειτουργίας δημοσιεύθηκε στις 12.11.2012 και, ελλείψει σχετικής εγκυκλίου, αποτέλεσε πρότυπο που ακολουθήθηκε και από ομόλογους θεσμούς σε άλλους Δήμους. Η λειτουργία του θεσμού και η δοκιμασία των διατάξεων του Κώδικα Λειτουργίας στην πράξη για πάνω από ένα έτος επέβαλαν την αναθεώρησή του προς τις εξής κατευθύνσεις:

-ενίσχυση της διαφάνειας, ώστε όλα τα διαμεσολαβητικά έγγραφα να αναρτώντα ανωνυμοποιημένα από το χρόνο υποβολής τους κι όχι μόνο στις περιπτώσεις καθυστέρησης ανταπόκρισης των υπηρεσιών,

- κοινοποίηση αλληλογραφίας στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στις περιπτώσεις που οι υπηρεσίες δεν συμμορφώνονται,

- δημοσιοποίηση περιπτώσεων άρνησης υποστήριξης της διαμεσολάβησης εκ μέρους των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και μηνιαίου δελτίου δραστηριοτήτων, αλλά και ετήσιου καταλόγου εγγράφων.

Με τον Κώδικα Λειτουργίας εκφράζετα η αυτοδέσμευση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ως προς την ενάσκηση της διακριτικής του ευχέρειας, ενώ παράλληλα καταγράφεται η υποχρέωση τήρησης ειδικότερων συστάσεων και ψηφισμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με την λειτουργία του θεσμού.

ΣυνημμένοΜέγεθος
ΚΩΔΙΚΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ [2.0]137.36 KB
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/201459.77 KB

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr/symparastatis" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552
Τηλ. 210 3722001
Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 210 5277000
Περισσότερα
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.