Ειδική Πρόταση 1/2014

21.1.2014: Με την Ειδική Πρόταση 1/2014 προς τον Δήμαρχο Αθηναίων, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης διατυπώνει προτάσεις βελτίωσης των διαδικασιών αδειοδότησης και ελέγχου νόμιμης λειτουργίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

Αξιοποιώντας την εμπειρία από τον χειρισμό καταγγελιών πολιτών και επιχειρήσεων σχετικά με τις αδειοδοτήσεις και τον έλεγχο των Κ.Υ.Ε. εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, η Ειδική Πρόταση καταγράφει τα προβλήματα και εισηγείται στην δημοτική αρχή προτεινόμενες λύσεις.

Τα προβλήματα αφορούν την δυσχέρεια εφαρμογής του πολύπλοκου και κάποτε ασαφούς θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση, την ακύρωση σχετικών αποφάσεων των Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, την ειδική αδειοδότηση για την χρήση μουσικής και την παράταση του ωραρίου της, την αντικατάσταση άδειας και το κενό στο στάδιο του ελέγχου της νόμιμης λειτουργίας, λόγω της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας από τον νομοθέτη.

Λύσεις που προτείνονται:

- ενημέρωση πολιτών κι επιχειρήσεων για το ακριβές πλαίσιο αρμοδιοτήτων του Δήμου Αθηναίων

- ενημέρωση Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων για τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και συντονισμός με αυτήν για την ενιαία εφαρμογή των διατάξεων

- κίνηση της διαδικασίας για τον καθορισμό χρήσεων γης σε περιοχές που δεν υπάρχουν σχετικές προβλέψεις

- επίσημη διαβούλευση πριν από κάθε γενική απόφαση που αφορά τα Κ.Υ.Ε. 

- συμμετοχή νομικού συμβούλου του Δήμου Αθηναίων στις συνεδριάσεις των Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων

- σύναψη συμφωνίας με την Ελληνική Αστυνομία για τον έλεγχο νόμιμης λειτουργίας των Κ.Υ.Ε.

- διαδικτυακή ανάρτηση πρόσθετων στοιχείων  

- εισήγηση νέων ρυθμίσεων προς τον νομοθέτη για απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης με παράλληλη ενίσχυση της ελεγκτικής και κυρωτικής αρμοδιότητας.

Η Ειδική Πρόταση υποβάλλεται στον Δήμαρχο Αθηναίων, κοινοποιείται στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο και αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου (άρθρο 77 παρ. 5 Ν.3852/2010).

 

ΣυνημμένοΜέγεθος
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ 1/2014245.34 KB
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2/201459.76 KB

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr/symparastatis" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552
Τηλ. 210 3722001
Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 210 5277000
Περισσότερα
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.