Θετική ανταπόκριση του Δήμου στην Ειδική Πρόταση 2/2013

 

Οι αντικανονικές απορρίψεις αιτημάτων πολιτών κι επιχειρήσεων για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των οικονομικών διαφορών τους με τον Δήμο Αθηναίων ήταν το αντικείμενο της Ειδικής Πρότασης 2/2013 που υπέβαλε στις 14.10.2013 ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμαρχο Αθηναίων. Στο έγγραφο αυτό, ο Συμπαραστάτης παρουσίασε υποθέσεις που θα έπρεπε να είχαν προ πολλού εισαχθεί στην Οικονομική Επιτροπή, προτείνοντας μια συγκεκριμένη διαδικασία για την έγκαιρη και δίκαιη επεξεργασία κάθε σχετικού αιτήματος.

 

Στις 8.11.2013, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων, ακολουθώντας το σκεπτικό της Ειδικής Πρότασης, απέστειλε Εγκύκλιο (αρ. πρωτ.249062) στις δημοτικές υπηρεσίες, με τις εξής οδηγίες:

 

  1. Να συγκεντρώνουν όλα τα στοιχεία σχετικά με αιτήματα πολιτών και επιχειρήσεων για δικαστικό ή εξωδικαστικό συμβιβασμό και να σχηματίζουν πλήρη φάκελο κάθε υπόθεσης.

  2. Να ζητούν άμεσα από την Νομική Διεύθυνση την σχετική γνωμοδότηση που προβλέπει το άρθρο 72 του «Καλλικράτη» (Ν.3852/2010).

  3. Η Νομική Διεύθυνση να απαντά σε εύλογο χρόνο στην αρμόδια υπηρεσία, παραθέτοντας την άποψή της σχετικά με το αίτημα συμβιβασμού, με παραπομπές σε νομολογία.

  4. Η αρμόδια υπηρεσία να εισηγείται την άποψή της στην Οικονομική Επιτροπή, με την συνήθη διαδικασία υποβολής θεμάτων στην ημερήσια διάταξη αυτής.

  5. Η Οικονομική Επιτροπή αποφασίζει σχετικά, αν το ύψος του συμβιβασμού είναι μέχρι 30.000 ευρώ ή εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά (για αιτήματα υψηλότερου οικονομικού αντικειμένου).

     

    "Η ενεργοποίηση της διαδικασίας εξώδικου συμβιβασμού του Δήμου με πολίτες που έχουν οικονομικές εκκρεμότητες είναι ένα πρώτο βήμα για ελάφρυνση από υπέρμετρες και παράλογες απαιτήσεις. Χαιρετίζουμε την εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα που έκανε την αρχή και αναμένουμε από τις δημοτικές υπηρεσίες στις οποίες εκκρεμούν τέτοια αιτήματα πολιτών και επιχειρήσεων να δρομολογήσουν τις υποθέσεις προς την Νομική Διεύθυνση και την Οικονομική Επιτροπή, ώστε να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις δημοκρατικά και με διαφάνεια", δήλωσε ο κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης.

 

 

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αγάθα Ζαρακοβίτου

 

Τηλ.: 210-3722181

 

ΣυνημμένοΜέγεθος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14_2013105.75 KB

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr/symparastatis" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552
Τηλ. 210 3722001
Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 210 5277000
Περισσότερα
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.