Αίτημα για κατασκευή πεζογέφυρας και επισκευή σηματοδοτών για ασφαλή διέλευση πεζών (Λ.Κωνσταντινουπόλεως)

Υπόθεση 285

Υποβολή: 9.9.2013

Διαβίβαση 50/2013 προς Γ.Γ.Δημοσίων Έργων, Περιφέρεια Αττικής, Δ/νση Τροχαίας Αττικής: 10.9.2013

 

Απάντηση Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών: 19.9.2013

Σύμφωνα με την απάντηση αυτή, η Υπ/νση διαβίβασε στον ΟΣΕ το αίτημα "εξετάζοντας τη δυνατότητα διαμόρφωσης αερογέφυρας ή προσθήκη σήμανσης για την οδική ασφάλεια των πεζών. Επίσης, απευθύνθηκε στην Περιφέρεια για τυχόν παραπέρα ενέργειες σε θέματα αρμοδιότητας της. Στον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης αναφέρει ότι η υπηρεσία πραγματοποιεί ελέγχους για θέματα αρμοδιότητας τροχαίας στο πλαίσιο των υπηρεσιακών δυνατοτήτων σε συνδυασμό και με τις λοιπές ημερήσιες ανελαστικές υποχρεώσεις και σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνονται παραβάσεις, επιβάλλονται οι νόμιμες κυρώσεις.

Στις 23.9.2013, το Γραφείο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ενημερώθηκε ότι στις 18.9.2013 κατατέθηκε κοινοβουλευτική ερώτηση σχετική με την καταγγελία και τα αιτήματα των κατοίκων, προς τους αρμόδιους υπουργούς. Στις 17.10.2013 το Γραφείο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ενημερώθηκε για τις απαντήσεις του Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης. Οι απαντήσεις των Υπουργών επισυνάπτονται παρακάτω.

Άπάντηση Δ/νσης Μελετών Έργων Οδοποιίας Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: 1.10.2013

Σύμφωνα με την απάντηση, η υπηρεσία αυτή εκπονεί μελέτες εγκατάστασης και λειτουργίας φωτεινής σηματοδότησης σε συνεργασία με τον ΟΣΕ για την ασφαλή διέλευση των πεζών σε ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις. Ως προς την κατασκευή πεζογεφυρών Σιδηροδρομικών Γραμμών έχει αποκλειστική αρμοδιότητα ο ΟΣΕ. Σε ό,τι αφορά την οδό Κων/πόλεως στο ύψος της οδού Παγγαίου, έχει εκπονηθεί μελέτη φωτεινής σηματοδότησης για πεζούς με αρ. πρωτ. ΔΜΕΟ/9189/στ-ζ/3271/ΦΚ5714/20-10-2008 και έχει διαβιβασθεί για υλοποίηση. "Για την κατασκευή πεζογέφυρας στην ανωτέρω θέση, σας ενημερώνουμε ότι δεν περιλαμβάνεται στις μέχρι σήμερα προτεινόμενες θέσεις, από σχετική εγκεκριμένη μελέτη που έχει στη διάθεσή της η Υπηρεσία μας".

Aπάντηση "Αττικό Μετρό Α.Ε." : 18.12.2013

Σύμφωνα με την απάντηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στην ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής του Βοτανικού στο σταθμό μέσω της υφιστάμενης διάβασης της Λ.Κων/πόλεως και της διάβασης των σιδηροδρομικών γραμμών. Σχετικά με την διάβαση των σιδηροδρομικών γραμμάτων, το θέμα πιστεύεται ότι θα λυθεί οριστικά με την υπογειοποίηση του σιδηροδρομικού διαδρόμου και για τον λόγο αυτό η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ πιστεύει ότι δεν έχει νόημα η κατασκευή πεζογέφυρας στην προτεινόμενη θέση. Μια λύση που θα βελτίωνε την προσβασιμότητα και την ασφάλεια της διέλευσης κατά την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα ήταν η ενεργοποίηση της φωτεινής σηματοδότησης με κατάλληλες παρεμβάσεις στον οδικό άξονα για την ασφαλή διέλευση των πεζών.

ΣυνημμένοΜέγεθος
ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ 50/2013148.53 KB
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ [18.9.2013]62.45 KB
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΔΙΚΤΥΩΝ586.24 KB
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ1.23 MB

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr/symparastatis" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552
Τηλ. 210 3722001
Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 210 5277000
Περισσότερα
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.