Δελτίο τύπου: Ενεργοί πολίτες και τοπική αυτοδιοίκηση

«Ενεργοί πολίτες και Τοπική Αυτοδιοίκηση» ήταν το θέμα της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν το Γραφείο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013.

 

Στην ομιλία της η κ. Μαριέττα Γιαννάκου, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατέθεσε την ανησυχία της για την αισθητική επιβάρυνση της Αθήνας καθώς και την απομάκρυνση των επιχειρηματιών και άλλων σημαντικών παραγωγικών ομάδων από το κέντρο, σε αντίθεση με τις περισσότερες πρωτεύουσες του Δυτικού κόσμου. Η κ. Γιαννάκου εκφράστηκε θετικά για το θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, καθώς και την συμβολή του στην κινητοποίηση των ενεργών πολιτών. Μεταξύ άλλων, η ευρωβουλευτής επισήμανε ότι η επίλυση των διαφορών που έχουν οι δημότες με τον Δήμο συμβάλλει στην αποφόρτιση των δικαστηρίων από υποθέσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν με διαμεσολάβηση.

 

Η δουλειά του Συμπαραστάτη είναι να εκπαιδεύει τους πολίτες να καταθέτουν τα παράπονα τους και να τους κατατοπίζει για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η κ. Αμαλία Ζέππου, υπεύθυνη Δικτύωσης με ομάδες Πολιτών στο Γραφείο του Δημάρχου Αθηναίων.

 

Ο κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Αθηναίων παρουσίασε το πρόγραμμα εθελοντικής δράσης του γραφείου που άρχισε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

 

«Οι ενεργοί πολίτες, ως εθελοντές δεν έρχονται να καλύψουν ένα κενό, υποκαθιστώντας τους εργαζόμενους. Έρχονται να προσφέρουν την προστιθέμενη αξία της ευαισθησίας του κατοίκου της πόλης που θέλει να συμβάλλει ενεργά στην βελτίωση της, μαθαίνοντας παράλληλα την λειτουργία της», υποστήριξε ο Συμπαραστάτης.

Στα «Έργα και Ημέρες της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αθηναίων» που κατέγραψαν οι εθελοντές κατά τις επισκέψεις τους στη συγκεκριμένη υπηρεσία αναφέρθηκε ο κ. Παναγιώτης Σουρλάς, εθελοντής του Προγράμματος και φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθηνών.

 

Την βιωματική εμπειρία των εθελοντών στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων ανέπτυξε η κ. Μαρία Σωνίδου, εθελόντρια και δημοσιογράφος.

 

Στις γενικότερες εμπειρίες της από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα αναφέρθηκε η κ. Ευαγγελία Βλάμη, επίσης εθελόντρια και φωτογράφος.

 

Σε τρείς πρωτοβουλίες δραστηριοποίησης ενεργών πολιτών υπέρ των ατόμων αναπηρίες που διοργανώνει η δημοτική παράταξη «Επιμένουμε Αθήνα» αναφέρθηκε ο κ. Γιώργος Αμυράς, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.

 

Την νέα διαδραστική εφαρμογή του “Life in a City Full of Errors” για κινητά, με την οποία οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν στη σελίδα φωτογραφίες ή βίντεο του τρόπου με τον οποίο «επιδιόρθωσαν» τα μικρά και τα μεγάλα λάθη της καθημερινότητας μας, ανακοίνωσε στην τοποθέτηση της η κ. Μυρτώ Παπαδογιώργου, εκπρόσωπος της ομώνυμης πρωτοβουλίας.

 

Μαγνητοσκοπημένες παρεμβάσεις  πραγματοποίησαν οι ευρωβουλευτές κ.κ. Νίκος Χρυσόγελος, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Κρίτων Αρσένης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και Άρης Περουλάκης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

 

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Διαδικτύου και η μαγνητοσκόπησή της είναι προσβάσιμη για κατ΄αίτηση θέαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.ustream.tv/recorded/34639053.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην κ. Αγάθα Ζαρακοβίτου, υπεύθυνη επικοινωνίας, τηλ. 210-3722181.

 

ΣυνημμένοΜέγεθος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8/201373.42 KB

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr/symparastatis" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552
Τηλ. 210 3722001
Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 210 5277000
Περισσότερα
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.