Ειδική Πρόταση 1/2013

  Με την Ειδική Πρόταση 1/2013 προς τον Δήμαρχο Αθηναίων, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης επανέρχεται σε υποθέσεις που αφορούν την επιβολή προστίμων και τελών σε πολίτες και επιχειρήσεις.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης προτείνει την αξιοποίηση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, ως μηχανισμού σύναψης εξώδικων συμβιβασμών, με την προετοιμασία σχετικού εντύπου για την υποβολή αιτημάτων από ενδιαφερόμενους πολίτες και επιχειρήσεις. Η αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής για λήψη απόφασης σύναψης εξώδικου συμβιβασμού, εφόσον το αντικείμενο της διαφοράς είναι έως 30.000 ευρώ, προβλέπεται από το Πρόγραμμα "Καλλικράτης".

Περαιτέρω, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης προτείνει την λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατάργηση της επιβολής ειδικού ποσοστιαίου τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων σε καταστήματα που εμπορεύονται "ενθύμια" και "δώρα", ενόψει του ασαφούς τρόπου εντοπισμού αυτών των κατηγοριών επιχειρήσεων που έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στο παρελθόν.

Τέλος, ο Συμπαραστάτης προτείνει την διαγραφή οφειλών από πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε υποθέσεις στις οποίες οι πολίτες και επιχειρήσεις, στο πλαίσιο νόμιμης διαμεσολάβησης, προσκόμισαν αποδεικτικό υλικο με το οποίο αντικρούεται ο λόγος επιβολής των κυρώσεων.

Eδώ μπορείτε να βρείτε το πλήρες κείμενο της Ειδικής Πρότασης 1/2013, η οποία κατά το άρθρο 77 παρ. 5 αναρτάται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του Δήμου:

ΣυνημμένοΜέγεθος
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ 1/2013227.51 KB
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ43.57 KB

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr/symparastatis" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552
Τηλ. 210 3722001
Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 210 5277000
Περισσότερα
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.