Σύσταση Ευρωπαϊκού Δικτύου τοπικών Συνηγόρων του Πολίτη

 Tη σύσταση Ευρωπαϊκού Δικτύου Τοπικών Συνηγόρων του Πολίτη αποφάσισαν οι Συνήγοροι από το Άμστερνταμ, την Αμβέρσα, την Αθήνα, την Βαρκελώνη, το Χρόνιγκεν, το Παρίσι, το Ρόττερνταμ, την Χάγη και την Ζυρίχη σε σύσκεψη τους στην Ολλανδική πρωτεύουσα.


Σκοπός του είναι η δημιουργία μιας πρακτικής πλατφόρμας αμοιβαίας υποστήριξης και ανταλλαγής εμπειριών, προκειμένου να ενδυναμωθεί η θέση των Τοπικών Συνηγόρων του Πολίτη.


Η συνάντηση έγινε σε ανταπόκριση αιτήματος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Συνηγόρων του Πολίτη προς τον Συνήγορο του Άμστερνταμ, για την αξιολόγηση της ανάγκης σύστασης ενός τέτοιου δικτύου.


Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα όπως η επικοινωνία των Τοπικών Συνηγόρων με το κοινό, η σχέση με ανεπίσημους “Συνηγόρους”, η επίβλεψη της εσωτερικής συνοχής της υπηρεσίας η άτυπη διαχείριση καταγγελιών, καθώς και η υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.


Οι συμμετέχοντες επέστρεψαν στις πατρίδες τους έχοντας αναλάβει την δέσμευση να μοιραστούν περισσότερα παραδείγματα από την πρακτική τους, για παράδειγμα ως προς την σχέση της δουλειάς τους με την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Αθηναίων ανέλαβε την σύνταξη εγγράφου οδηγιών για την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τοπικούς Συνηγόρους. Στο μέλλον θα συζητηθούν περαιτέρω ζητήματα όπως οι επιπτώσεις της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της ιδιωτικοποίησης δημόσιων υπηρεσιών και της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι η διοργάνωση συσκέψεων σε τακτική βάση θα παράσχει πολύτιμη συνεισφορά στην καθημερινή εργασία τους. Η αναφορά σχετικά με την σύσκεψη θα εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού συμβουλίου του Διεθνούς Ινστιτούτου Συνηγόρων του Πολίτη τον Απρίλιο του 2013.


 


Περισσότερες πληροφορίες:


http://www.theioi.org/news/ioi-europe-local-ombudsmen-network


 

ΣυνημμένοΜέγεθος
ΤΥΠΟΥ 4_2013.pdf52.5 KB

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr/symparastatis" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552
Τηλ. 210 3722001
Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 210 5277000
Περισσότερα
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.