Ίδρυση Δικτύου Συμπαραστατών του Δημότη και της Επιχείρησης και Περιφερειακών Συμπαραστατών του Πολίτη και της Επιχείρησης

Το Δίκτυο Συμπαραστατών του Δημότη και της Επιχείρησης και Περιφερειακών Συμπαραστατών του Πολίτη και της Επιχείρησης γεννήθηκε σήμερα στην Αθήνα, δύο χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του θεσμού σε Δήμους και Περιφέρειες. Στόχος του Δικτύου είναι η προώθηση , η υποστήριξη και η εδραίωση του θεσμού, με γνώμονα την επαύξηση των δικαιωμάτων των πολιτών κι επιχειρήσεων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.


Στην ιδρυτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών, οι Συμπαραστάτες που θητεύουν στην Αττική μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από την ενάσκηση των διαμεσολαβητικών αρμοδιοτήτων τους. Συζητήθηκαν οι κοινές δυσκολίες, αλλά και οι βέλτιστες πρακτικές, ενώ υπογραμμίστηκε η παράλειψη εκλογής Συμπαραστατών στους περισσότερους Δήμους και Περιφέρειες, φαινόμενο που στερεί δικαιώματα από τους πολίτες, αλλά και πιθανές εισροές από σχετικά Ευρωπαϊκά προγράμματα.


Στο πλαίσιο της συνάντησης εκδόθηκε ψήφισμα, με το οποίο αποφασίστηκε η ίδρυση του Δικτύου, η κατάρτιση και προώθηση προτάσεων των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων και βελτιώσεων για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του θεσμού, η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας για την υλοποίηση της σταθερής επικοινωνίας των Συμπαραστατών και η διοργάνωση συναντήσεων σε τριμηνιαία βάση. Με ομόφωνη απόφαση ανατέθηκε ο ρόλος του συντονιστή του Δικτύου στον κ. Βασίλη Σωτηρόπουλο, Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Αθηναίων.


 


Στο Δίκτυο έχουν δυνατότητα να συμμετέχουν με γραπτή δήλωσή τους οι ομόλογοι θεσμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα.


 

ΣυνημμένοΜέγεθος
ΤΥΠΟΥ 7_2012 [ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΩΝ].pdf77.97 KB
ΨΗΦΙΣΜΑ.pdf34.88 KB
PRESS RELEASE [GREEK LOCAL OMBUDSNETWORK].pdf107.59 KB

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr/symparastatis" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552
Τηλ. 210 3722001
Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 210 5277000
Περισσότερα
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.