Ειδική Πρόταση 4/2012

Ειδική πρόταση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης σχετικά με την Δημοτική Αγορά Κυψέλης

 Με την Ειδική Πρόταση 4/2012 προς τον Δήμαρχο Αθηναίων, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, εξετάζοντας καταγγελία της Κίνησης Κατοίκων 6ης Δημοτικής Κοινότητας και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία και τις απόψεις που έχουν δημοσιοποιηθεί σχετικά με την Δημοτική Αγορά Κυψέλης, προτείνει τα εξής:

1.Να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης που διεξήχθη για την χρήση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

2.Να αποφασιστεί η επαναλειτουργία του χώρου της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος προορισμός της ως νεότερο μνημείο, σύμφωνα με το σχετικό θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

3.Να εξακολουθήσει η παροχή εθελοντικών κοινωνικών υπηρεσιών, όπως το ανοιχτό σχολείο εκμάθησης Ελληνικής γλώσσας, σε συνεννόηση με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστων, και η διοργάνωση δράσεων κοινωνικής κουζίνας, είτε στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, είτε στο πλαίσιο εποπτείας δράσεων εθελοντισμού και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.

4.Να εξεταστεί η δυνατότητα αδειοδότησης της λειτουργίας μιας λαϊκής αγοράς βιολογικών προϊόντων είτε στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης, είτε στην πλατεία Κυψέλης.

5.Να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνδιαχείρισης της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, από μια κοινή επιτροπή συμμετοχής εκπροσώπων του Δήμου και των τοπικών φορέων, με ευρεία αντιπροσωπευτικότητα, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση πολιτιστικών εκδηλώσεων και συνελεύσεων στον χώρο αυτόν, με κριτήρια πλουραλισμού, ίσης μεταχείρισης και αποφυγής διακρίσεων.Στην κατεύθυνση αυτή θα συνέβαλε η ίδρυση μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας για την διαχειριση των χώρων εκδηλώσεων της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

6.Να καταγραφούν τα κινητά αντικείμενα που βρίσκονται κλεισμένα στο ακίνητο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, ώστε να διευκρινιστεί ποιά από αυτά αφιερώθηκαν σε δημόσιους σκοπούς, οπότε και θα πρέπει να αξιοποιηθούν κατάλληλα και ποιά από αυτά αποτελούν ιδιωτική περιουσία πολιτών, οπότε θα πρέπει να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

7.Να ακολουθείται η διαδικασία της έκδοσης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής για την αντιμετώπιση των καταλήψεων κτιρίων,όταν είναι πρακτικά εφικτό, ώστε η σχετική απόφαση να λαμβάνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο και να υπάρχει δυνατότητα δικαστικού ελέγχου της, αλλά και νόμιμης εκτέλεσής της.

Το πλήρες κείμενο της Ειδικής Πρότασης αναρτάται στην ιστοσελίδα, σύμφωνα με το άρθρο 77 παρ. 5 του Ν.3852/2010 (Πρόγραμμα "Καλλικράτης") και μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ:

 

 

ΣυνημμένοΜέγεθος
ΠΡΟΤΑΣΗ 4_2012.pdf2.78 MB
ΤΥΠΟΥ 5_2012.pdf105.92 KB

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr/symparastatis" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552
Τηλ. 210 3722001
Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 210 5277000
Περισσότερα
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.