Κώδικας Λειτουργίας Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης δημοσιεύει τον Κώδικα Λειτουργίας του.

Πρόκειται για ένα κείμενο που συγκεντρώνει και αναπαράγει με εύληπτο τρόπο όλες τις ισχύουσες διατάξεις, καθώς και τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούνται κατά την ενάσκηση της διαμεσολάβησης για την επίλυση των προβλημάτων που προκαλούνται από την δημοτική κακοδιοίκηση. 

Σκοπός της δημοσιευσης του Κώδικα Λειτουργίας του Συμπαραστάτη του Δημότη είναι:
 
- να καταστούν σαφή τα δικαιώματα που έχουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις για την εξωδικαστική επίλυση των διαφορών τους με τις υπηρεσίες του Δήμου,
 
- να επισημανθούν οι υποχρεώσεις των υπηρεσιών του Δήμου απέναντι στον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
 
- να περιγραφούν τα πρακτικά βήματα που ακολουθούνται από την υποβολή μιας καταγγελίας μέχρι την περάτωση της υπόθεσης.
 
- να οριοθετηθεί η σχέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης με άλλα δημοτικά όργανα, φορείς, θεσμούς και μη κρατικά υποκείμενα.
 
 
Με την κωδικοποίηση και παρουσίαση των παραπάνω στοιχείων επιδιώκεται η καλύτερη κατανόηση των δυνατοτήτων που παρέχονται με τη λειτουργία του νέου θεσμού Η όσο το δυνατόν πιο διαφανής ενάσκηση αρμοδιοτήτων μπορει να συμβάλλει στην επίτευξη άμεσων και δίκαιων αποτελεσμάτων, χωρίς αιφνιδιασμούς ή καλλιέργεια υπέρμετρων προσδοκιών.
 
Ο Κώδικας Λειτουργίας Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης σε μορφή .pdf:
ΣυνημμένοΜέγεθος
ΚΩΔΙΚΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ189.2 KB

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr/symparastatis" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.