Δελτίο Τύπου: Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων και Ειδική Πρόταση 2/2012 για τις Λέσχες Φιλίας

Την  ανάγκη για εξοικείωση  των  ανθρώπων της τρίτης ηλικίας -που συμμετέχουν στις Λέσχες Φιλίας-  με τις νέες τεχνολογίες, η οποία δεν διευκολύνει μόνο την καθημερινή ζωή των ηλικιωμένων, αλλά συμβάλλει και στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας, και έχει θετική επίδραση στην κατάθλιψη, την αίσθηση μοναξιάς και τον αυτοέλεγχο, υπογραμμίζει ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στη Ειδική Πρόταση 2/2012 που κατέθεσε για την λειτουργία των Λεσχών Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Μετά  από περίπου 25 χρόνια ίδρυσης του συγκεκριμένου θεσμού και μετά από επανειλημμένες καταγγελίες κατοίκων των Εξαρχείων περί έλλειψης Λέσχης Φιλίας στη συγκεκριμένη περιοχή, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης εισηγείται την ίδρυση Λέσχης Φιλίας σε  κενό ακίνητο του Δήμου Αθηναίων που βρίσκεται επί της οδού Μαυρικίου αρ. 4 και Λάσπα στην Νεάπολη Εξαρχείων και υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης του για το συγκεκριμένο σκοπό.

Σχετικά με την έλλειψη προσωπικού που επισημάνθηκε από όλες τις αρμόδιες πλευρές, προτείνεται η αποστολή εγγράφου από την Γενική Γραμματεία του Δήμου προς όλες τις Διευθύνσεις του Δήμου για εκδήλωση ενδιαφέροντος μετακίνησης και εργασίας υπαλλήλων στις Λέσχες Φιλίας. Για την αποφυγή συγχύσεων, αναφέρει η Ειδική Πρόταση 2/2012, θα συνέβαλε και η αποστολή εγκυκλίου για σεβασμό των αρμοδιοτήτων κάθε εργαζόμενου στις Λέσχες Φιλίας, ώστε να περιοριστούν οι περιπτώσεις παρεξηγήσεων και προστριβών.

Ο Συμπαραστάτης επίσης τονίζει την αναγκαιότητα δημιουργίας Κέντρων Ημέρας σε όλες τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων τόσο για  υγιείς ηλικιωμένους που θα ήθελαν για πρόληψη να συγκροτήσουν ομάδες νοητικής ενδυνάμωσης , όσο και για άτομα  που πάσχουν από νόσο Alzheimer και άλλα είδη άνοιας.

Τέλος, προτείνει  την ανάρτηση στον πίνακα ανακοινώσεων των Λεσχών Φιλίας του Eυρωπαϊκού Χάρτη Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων των Ηλικιωμένων.

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου:

 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Τύπου 3_2012.doc32 KB

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr/symparastatis" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552
Τηλ. 210 3722001
Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 210 5277000
Περισσότερα
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.