Δελτίο Τύπου 14.9.2012

Την ανάκληση και την αποφυγή επιβολής προστίμων για την τοποθέτηση stand στα πεζοδρόμια, με κριτήριο, όμως, πως δεν θα παρεμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση πεζών, υποστηρίζει στην πρώτη του Ειδική Πρόταση ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης.

Αναφέρεται στις περιοχές του Εμπορικού Τριγώνου, του Μεταξουργείου, της Πλάκας (εκτός από την περιοχή της αγοράς Μοναστηρακίου), του Ιστορικού Κέντρου και των τμημάτων οδών που ορίζονται στην πράξη του Δημοτικού Συμβουλίου 2056/2007.

Ο Συμπαραστάτης, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα, καθώς και την αρχή της αναλογικότητας, επισημαίνει την αναγκαιότητα έκδοσης νέας κανονιστικής πράξης, σε αντικατάσταση της απόφασης 2056/2007. Ταυτόχρονα, προτείνεται η διατύπωση των αναγκαίων τροποποιήσεων σε γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου και σχετική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής προς τα αρμόδια Υπουργεία, στην κατεύθυνση της ενιαίας αποκατάστασης των κανονιστικών ρυθμίσεων, ώστε να μη δημιουργούνται συνειρμοί άνισης μεταχείρισης των επιχειρήσεων των διαφόρων περιοχών της Αθήνας.

Η κυρωτική αρμοδιότητα, υποστηρίζει, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτων ελέγχων θα πρέπει να ασκείται, λαμβανομένων υπόψη όλων των στοιχείων που πλαισιώνουν την τέλεση μιας φερόμενης παράβασης. Η επιβολή προστίμων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για μια ήπια και συνήθη πρακτική προσέλκυσης πελατών –όπως είναι η τοποθέτηση ορθοστατών και κινητών προθηκών– προκαλεί την εντύπωση, ότι ο Δήμος στοχοποιεί μια χειμαζόμενη τάξη επαγγελματιών.

Προτείνεται ο έλεγχος εκ μέρους της Δημοτικής Αστυνομίας, όσον αφορά την τοποθέτηση προθηκών σε πεζοδρόμια μέχρι την αποκατάσταση του κανονιστικού πλαισίου σχετικά με το θέμα αυτό, να επικεντρωθεί στις περιπτώσεις που όντως παρεμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση πεζών.

Ο Συμπαραστάτης, τέλος, προτείνει στους επιχειρηματίες να εντείνουν την προσπάθειά τους για την επιβεβλημένη εξασφάλιση ελεύθερου χώρου διέλευσης από τους κοινόχρηστους χώρους που χρησιμοποιούν, ώστε να μην παρεμποδίζονται οι πεζοί και να διασφαλίζεται η άνετη πρόσβασή τους.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της Ειδικής Πρότασης 1/2012 εδώ.

 

ΣυνημμένοΜέγεθος
ΤΥΠΟΥ 1_2012 (1).pdf68.99 KB
ΠΡΟΤΑΣΗ 1_2012.pdf331.31 KB

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr/symparastatis" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552
Τηλ. 210 3722001
Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 210 5277000
Περισσότερα
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.