Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος είναι δικηγόρος, πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο, του ίδιου Πανεπιστημίου.

Στέλεχος δικηγορικών γραφείων της Αθήνας από το 2001. Υπηρέτησε ως ασκούμενος στο γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και στον Ευρωπαίο Επόπτη Προστασίας Δεδομένων, στις Βρυξέλλες. Υπήρξε συνήγορος πολιτών και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών σε υποθέσεις παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Διετέλεσε μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Επιστημονικού Συμβουλίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Πλειάδες”).

Διοργάνωσε σεμινάρια για την προστασία προσωπικών δεδομένων στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και έχει πάρει μέρος ως ομιλητής σε συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την καταπολέμιση των αθέμιτων διακρίσεων, για τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και για ζητήματα που αφορούν την Κοινωνία της Πληροφορίας και την δεοντολογία των μέσων ενημέρωσης.

'Εχει δημοσιεύσει τα νομικά έργα: “Περαιτέρω χρήση πληροφοριών του δημόσιου τομέα (Ερμηνεία Ν.3448/2006)”, Αθήνα 2007, “Η συνταγματική προστασία των προσωπικών δεδομένων”, Αθήνα 2006 και “Προσωπικά δεδομένα, Ερμηνεία Ν.2472/1997” (συν-συγγραφή με τον Π.Αρμαμέντο), Αθηνα 2005. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα για θέματα δημοσίου δικαίου σε νομικά περιοδικά και στο νομικό ιστολόγιο “e-lawyer”. Η μελέτη με τίτλο: “Το δίκαιο της περαιτέρω χρήσης πληροφοριών του δημόσιου τομέα” τιμήθηκε με το βραβείο της Εταιρίας Διοικητικών Μελετών.

Στις 26.7.2012 εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr/symparastatis" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552
Τηλ. 210 3722001
Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 210 5277000
Περισσότερα
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.