Ψήφισμα Δικτύου Συμπαραστατών για την συνέχεια λειτουργίας του θεσμού

27.8.2014: Με ομόφωνο ψήφισμά τους, οι δεκαεννέα (19) εν ενεργεία Συμπαραστάτες του Δημότη και της Επιχείρησης και Περιφερειακοί Συμπαραστάτες του Πολίτη και της Eπιχείρησης επισημαίνουν ότι η διαδικασία για την προκήρυξη και εκλογή των νέων Συμπαραστατών πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα, ώστε η Ελλάδα να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές συστάσεις.

Το Δίκτυο των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών αναφέρει ότι στελέχη του Συμβουλίου της Ευρώπης, οργανισμού που έχει κατ' επανάληψη επισημάνει την ανάγκη λειτουργία του θεσμού σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, πρόκειται να επισκεφθούν την χώρα μας στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2014, προκειμένου να προετοιμάσουν την έκθεση αξιολόγησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τήρησης του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας.

Οι Συμπαραστάτες υποστηρίζουν ότι ο θεσμός θα πρέπει να ενισχυθεί και νομοθετικά, σύμφωνα με τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως προς τον τρόπο επιλογής των υπεύθυνων προσώπων, καθώς και ως προς τις αρμοδιότητες και την διάθεση απαραίτητων πόρων για την λειτουργία του θεσμού σε κάθε Δήμο άνω των 20.000 κατοίκων και σε κάθε Περιφέρεια.

Δελτίο τύπου και Ψήφισμα μπορείτε να βρείτε στα συνημμένα αρχεία.

 

ΣυνημμένοΜέγεθος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ87.49 KB
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΩΝ (2014)52.18 KB

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr/symparastatis" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552
Τηλ. 210 3722001
Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 210 5277000
Περισσότερα
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.