Καταγγελία για εγκαταλειμμένο οικόπεδο (Βερανζέρου)

Υπόθεση 509

Υποβολή: 29.7.2014

Διαμεσολάβηση 114/2014 προς Δ/νση Σχεδίου Πόλεως & Δόμησης, Δ/νση Πρασίνου & Περιβάλλονος, Δ/νση Κτηριακών Έργων, Δ/νση Κοινόχρηστων Χώρων, Δ/νση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης - Συντήρησης Μηχ. Εξοπλισμού:8.8.2014

Απάντηση Δ/νσης Κοινόχρηστων Χώρων: 18.8.2014

Σύμφωνα με την απάντηση της Δ/νσης, ο χώρος είνα οικοδομήσιμος και ως εκ τούτου η Δ/νση δεν έχει εμπλοκή με τα σχέδια διαμόρφωσής του.

Απάντηση Δ/νσης Πρασίνου: 16.9.2014

Σύμφωνα με την απάντηση της Δ/νσης, αφού ο χώρος χαρακτηρισθεί κοινόχρηστος, η υπηρεσία θα προβεί στην εκπόνηση φυτοτεχνικής μελέτης, η οποία θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της υλοποίησης του συνολικότερου έργου, σε συνεργασία με την αρμόδια Δ/νση Κοινοχρήστων Χώρων.

Απάντηση Περιφέρειας Αττικής, Δ/νσης Υγειονομικού & Περιβαλλοντικού Ελέγχου: 22.9.2014

Σύμφωνα με την απάντηση, η Δ/νση Υγειονομικού & Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποίησε αυτοψία την 2.9.2014 στο οικόπεδο και διαπίστωσε μεταξύ άλλων δυνητική εστία ανάπτυξης τρωκτικών και εντόμων και ανθυγιεινή εστία που υποβαθμίζει το Περιβάλλον και εγκυμονεί κινδύνους σε βάρος της υγείας των περιοίκων, των επαγγελματιών της περιοχής, των διερχομένων και της Δημόσιας Υγείας γενικότερα. Η υπηρεσία αναφέρει ότι ο Δήμος Αθηναίων του οποίου ιδιοκτησία αποτελεί το ανωτέρω οικόπεδο, πρέπει άμεσα να προβεί στην απομάκρυνση των απορριμμάτων από αυτό, στον καλό καθαρισμό του οικοπέδου και του κτιρίου, στον έλεγχο της περίφραξής του, στην επισκευή - κλείσιμο τυχόν ανοιγμάτων της περίφραξης, στην ανύψωση της μεταλλικής κατασκευής έμπροσθεν της εισόδου του εναπομείναντος κτιρίου (ή στην απομάκρυνση της μεταλλικής ράβδου) και στον τακτικό έλεγχο των συνθηκών που επικρατούν στο προαναφερόμενο οικόπεδο από υγειονομικής πλευράς και ασφάλειας. Επίσης, η Δ/νση Καθαριότητας του Δήμου παρακαλείται για τον καθαρισμό - έκπλυση των πεζοδρομίων των οδών Βερανζέρου - Μενάνδρου - Ξούθου έμπροσθεν του περιγραφομένου οικοπέδου. Το Α.Τ. Ομονοίας παρακαλείται για πιθανές δικές του ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, όσον αφορά τη χρήση του χώρου από τοξικοεξαρτημένα άτομα, όπως αναγράφεται στην Διαμεσολάβηση.

ΣυνημμένοΜέγεθος
ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 114/2014116.09 KB

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr/symparastatis" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552
Τηλ. 210 3722001
Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 210 5277000
Περισσότερα
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.