Σε θεσμό για τη μουσική ζωή της Αθήνας έχει εξελιχτεί το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τζαζ που οργανώνεται κάθε χρόνο στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι και αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της καλλιτεχνικής συνεργασίας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού μετέχουν σε αυτό μουσικά συγκροτήματα από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Κάθε χρονιά την ευθύνη της οργάνωσης έχει η προεδρεύουσα χώρα στο συμβούλιο της Ε.Ε.

Για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ συμβάλλουν σημαντικά οι ξένες πρεσβείες στην Αθήνα και τα μορφωτικά ινστιτούτα των ξένων χωρών.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2001 με τη συμμετοχή λίγων χωρών, αλλά η επιτυχία και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τέτοια που επέτρεψαν την αύξηση των συμμετοχών και τη διεύρυνση του προγράμματος. Όλα τα είδη της τζαζ εκπροσωπούνται στο Φεστιβάλ και τα ονόματα που παίρνουν μέρος σε αυτό συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα του χώρου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
 
 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.