Στάδιο Β’: Όραμα και προτεραιότητες

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης διαβούλευσης, της ανάλυσης της υφιστάμενης και της μελλοντικής κατάστασης (χωρίς παρεμβάσεις) και αφού ληφθεί υπ’ όψη η γνώμη των πολιτών, όπως διατυπώνεται στα ερωτηματολόγια,  θα προσδιοριστεί το κοινό όραμα που έχουν οι αρχές και οι πολίτες για την πόλη τους.

Η επιλογή του οράματος οφείλει να απαντά ξεκάθαρα στα παρακάτω ερωτήματα:

  • Σε τι είδους πόλη θέλουμε να ζούμε; ·
  • Πώς θα θέλαμε η δική μας πόλη να γίνει πιο φιλική προς τους κατοίκους της;

Το όραμα θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη παραμέτρους όπως το γενικό πολιτικό πλαίσιο, τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό, την οικονομική ανάπτυξη, τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, την κοινωνική ένταξη, την ισότητα των φύλων, την υγεία, την ασφάλεια. Είναι επιπλέον σημαντικό να στοχεύει και στην ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας της πόλης.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει προσδιορισμός των προτεραιοτήτων για την κινητικότητα, στις κατευθύνσεις της οποίας θα εστιάσει ο σχεδιασμός. Η ανάπτυξη των προτεραιοτήτων επιτυγχάνεται με τον εντοπισμό των κοινωνικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών παραμέτρων προς βελτίωση ή διατήρηση.

Μετά την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων θα γίνει ο προσδιορισμός συγκεκριμένων στόχων. Οι στόχοι οφείλουν να αντιπροσωπεύουν μια πιο σαφή μορφή δέσμευσης και πρέπει να είναι μετρήσιμοι, εφικτοί, ρεαλιστικοί και χρονικά καθορισμένοι, δίνοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης της προόδου και της επίτευξης των σκοπών του Σχεδίου.

Το όραμα της πόλης για την κινητικότητα και οι προτεραιότητες που θεσπίστηκαν

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.