Η παρούσα σελίδα ενημερώνεται με ευθύνη του γραφείου τύπου του Δήμου Αθηναίων.

logotypos site dimos_0

Η δημαρχία Μπακογιάννη συνεχίζει να γεμίζει την πόλη με τενεκέδες που τους προορίζει για να στεγάσει τη δίχρονη προσχολική αγωγή/εκπαίδευση, τα 4χρονα και 5χρονα της πόλης.

Στο οικόπεδο Ζερβουδάκη και Δαγκλή τοποθετήθηκαν ήδη κοντέινερ ελαφρού τύπου, ενώ ετοιμάζεται και το οικόπεδο στην Ιωαννίνων και Ραιδεστού. Στο πρώτο θα στεγάσουν τα παιδιά του 152ου νηπιαγωγείου (4θέσιο), τα οποία είναι νήπια και προνήπια που δεν χωρούν στα 64ο, 105ο (Κόρακα), και 22ο (Τερτίπη), και στο δεύτερο τα παιδιά του 151ο νηπιαγωγείου, νήπια και προνήπια που δεν χωρούν στο 134ο (Αλαμάνας και Κερατσινίου), στο 39ο-125ο (Αλεξανδρείας και Ιωαννίνων), 55ο-116ο (λόφος Κολωνού), στο 140ο (μετρό Σεπολίων).

ANOIXTIPOLIFINAL-3-copy

Λίγες μέρες μόνο έχουν περάσει από την 13η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Ιουλίου, όταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων μας διαβεβαίωνε ότι κανένα δέντρο δεν έχει κοπεί και κανένα δεν θα κοπεί στο οικόπεδο Μηναΐδη-Φωτιάδη της οδού Ιακωβάτων στα Πατήσια. Μόνο 3-4 μεταφυτεύσεις – όχι κοπές, τόνισαν τόσο ο Γενικός όσο και ο Δήμαρχος – απαιτούσε ο “βέλτιστος” σχεδιασμός τους.

ANOIXTIPOLIFINAL-3-copy

Στην τελευταία συνεδρίασή του, την Παρασκευή 23 Ιουλίου, το ΔΣ της Τεχνόπολης ενέκρινε, μετά από εισήγηση του Διευθύνοντα Συμβούλου, δαπάνη 30000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για την ανάθεση της κινηματογραφικής κάλυψης τριών συναυλιών διάσημων Ελλήνων καλλιτεχνών (σε Αθήνα, Αίγινα και Ναύπλιο) και τη δημιουργία βίντεο διάρκειας 90 λεπτών, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

ANTARSIA

Ο λόγος;

Η προστασία του περιβάλλοντος και η προστασία της αξιοπρέπειας των παιδιών μας, απέναντι σε έναν ασυνείδητο κι ανερυθρίαστο δήμο.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, μας δείχνει άλλη μια φορά ευθαρσώς πόσο τα έργα του απέχουν από τα λόγια του.

Ως νέος Ομέρ Πριώνης κόβει δένδρα για να φυτέψει κοντέινερ, όπου θα στεγάσει νήπια και προνήπια. Θεωρεί αξιοπρεπές η πρώτη επαφή των παιδιών μας με την εκπαίδευση να είναι σε χώρο αντάξιο για αποθήκη κι όχι για αίθουσα διδασκαλίας, με αμφιβόλου ποιότητας αέρα, κάτι ιδιαίτερα ανεπίτρεπτο στην πανδημία που διανύουμε. Θεωρεί ότι είναι ένα πολύ καλό μάθημα για το φυσικό περιβάλλον για τα παιδιά μας, να στοιβαχτούν σε κοντέινερ, στη θέση που κάποτε υπήρχαν μεγάλα δένδρα.

ANOIXTIPOLIFINAL-3-copy

Στις 30/6/2021, ο κ. Πατούλης ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές, τους δήμους, τους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, και τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις να συμβάλουν στην επίτευξη λύσης του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική καταθέτοντας εγγράφως τις θέσεις και προτάσεις τους μέχρι τις 31/7, χωρίς ωστόσο να τους κοινοποιεί το σχέδιο του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) της Αττικής και αρκούμενος σε μια προσωπική του επιστολή.

 (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, έθεσε τα εξής θέματα:

« Για άλλη μία φορά το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει και έξω από το κτίριο του Δημαρχείου υπάρχουν ΜΑΤ. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κάθε φορά που οι πολιτικές επιλογές της δημοτικής Αρχής δημιουργούν αντιδράσεις, ο Δήμαρχος συνηθίζει να λειτουργεί με την αστυνομία.

ANOIXTIPOLIFINAL-3-copy

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19/07, η Ανοιχτή Πόλη έθεσε για άλλη μια φορά τα προβλήματα του σχεδίου για τη δίχρονη προσχολική αγωγή με αφορμή τις αντιδράσεις για την εγκατάσταση οικίσκων στον ελεύθερο χώρο της οδού Ιακωβάτων.

Ο συγκεκριμένος χώρος, ένας από τους ελάχιστους ελεύθερους σε μια κατεξοχήν πυκνοδομημένη γειτονιά της Αθήνας, είχε παραδοθεί για χρήση στους κατοίκους μετά από πολύχρονες διεκδικήσεις. Στις εύλογες αντιδράσεις για την αλλαγή της χρήσης του, η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν απάντησε με πειστικά επιχειρήματα και διάλογο αλλά επιστράτευσε τις δυνάμεις καταστολής απέναντι στους κατοίκους.

ANTARSIA

Με δύο διμοιρίες ΜΑΤ, αντιμετώπισε την παρουσία κατοίκων από τα Πατήσια και την Κυψέλη και τους συμβασιούχους ο Μπακογιάννης όταν συγκεντρώθηκαν την ώρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου!

Xαμπάρι δεν παίρνει από την κλιματική κρίση και σχεδιάζει να κόψει δέντρα για να εγκαταστήσει τα τσίγκινα κοντέινερ της προσχολικής αγωγής στην Φαέθωντος και Κρίσσης. Όπως έκανε και στην Ιακωβάτων, προχωρώντας σε μπούλινγκ κατά της υπηρεσίας Πρασίνου για να τα αποκαλεί..."θάμνους", πράγμα που δεν ισχύει και επιπλέον τα φυτά δεν περισσεύουν και αποτελούν μέρος του πράσινου!

logotypos site dimos_0
  1. Καταγγελία της αυταρχικής πολιτικής  της δημαρχίας απέναντι στις κινητοποιήσεις των κατοίκων στις γειτονιές

Για πολλοστή φορά η δημαρχία Μπακογιάννη αντιμετωπίζει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων με ΜΑΤ και κλούβες. Την ώρα της διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, πραγματοποιήθηκε έξω από το δημαρχείο στην πλατεία Κοτζιά, κινητοποίηση από την Επιτροπή Πολιτών Γειτονιών Πατησίων, την Πρωτοβουλία Αγώνα για το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα και τους συμβασιούχους εργαζόμενους, με έντονη παρουσία ΜΑΤ και κλούβας.

ANOIXTIPOLIFINAL-3-copy

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 19ης Ιουλίου 2021, η Ανοιχτή Πόλη έκανε τις παρακάτω παρεμβάσεις, προ ημερήσιας διάταξης:

  • Ζητήσαμε να συζητηθεί διεξοδικά η προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΠΠΟΑ, Δήμου Αθηναίων κ.α. που αφορά την Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με το αίτημα των κατοίκων και της Πρωτοβουλίας Αγώνα για το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα, που συνοδεύεται από ψήφισμα και συλλογή υπογραφών.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.