Η παρούσα σελίδα ενημερώνεται με ευθύνη του γραφείου τύπου του Δήμου Αθηναίων.

logotypos site dimos_0_5

Κάθε μέρα και χειρότερα με το θέμα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων στον δήμο της Αθήνας. Οι 69 απολυμένες καθαρίστριες, παρ’ όλες τις υποσχέσεις δεν έχουν επαναπροσληφθεί με αποτέλεσμα τα σχολεία να αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα.

logotypos site dimos_0_5

Στηρίζουμε την Πρωτοβουλία σωματείων, συλλογικοτήτων, αγωνιστ(ρι)ών Αττικής

ενάντια στο θάψιμο και την καύση απορριμμάτων και τις δράσεις της

e-mail επικοινωνίας protovoulia.aporimata@gmail.com

Σάββατο 22/5, ώρα 11.30 π.μ. συγκέντρωση στο σταθμό του προαστιακού στα  Άνω Λιόσια,  μοτοπορεία και συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του ΧΥΤΑ Φυλής

Σάββατο 29/5, ώρα 11.30 π.μ. -πανελλαδική μέρα δράσης  κινητοποίησης- συγκέντρωση  και μαζική πορεία διαμαρτυρίας από την Πετρούπολη (πλατεία Ηρώ)

ANOIXTIPOLIFINAL-3-copy

Ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος ήταν σήμερα, Τρίτη πρωί, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης στην εκδίκαση της κύριας αγωγής 43 συμβασιούχων κοινωφελούς εργασίας του Δήμου Αθηναίων που διεκδικούν μόνιμη σχέση εργασίας. Η Ανοιχτή Πόλη υποστηρίζει με συνέπεια τις διεκδικήσεις εργαζομένων που καλύπτουν ανάγκες του δήμου για σταθερό εργασιακό καθεστώς, που δεν τους καθιστά ομήρους σε μια κατάσταση επισφάλειας.

ANOIXTIPOLIFINAL-3-copy

Μετά από αίτημα της Ανοιχτής Πόλης και άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, συζητήθηκε χτες Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ο εκλογικός νόμος που προωθεί η κυβέρνηση για την τοπική αυτοδιοίκηση. Για την Ανοιχτή Πόλη, είναι φανερό ότι μέτρα όπως η κατάργηση της αναλογικής εκπροσώπησης των δημοτών με επαναφορά ενός πλειοψηφικού συστήματος, η μείωση του αριθμού των αιρετών συμβούλων, η υποβάθμιση της αυτονομίας των κοινοτικών συμβουλίων με την κατάργηση της δεύτερης κάλπης και την υποχρεωτική εναρμόνισή τους προς τη δημαρχιακή πλειοψηφία, συνιστούν μια αναχρονιστική παρέμβαση που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τάσεις και ανάγκες.

logotypos site dimos_0

1.Νίκη του κινήματος αλληλεγγύης για το ΚΕΘΕΑ

Χαιρετίζουμε τη νίκη του κινήματος αλληλεγγύης στο ΚΕΘΕΑ που κατόρθωσε να ακυρώσει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Η διεκδίκηση της επαναφοράς του αυτοδιοίκητου είναι το μεγάλο ζήτημα που παραμένει ανεκπλήρωτο.  Είναι πολύ φανερό ότι τα ψηφίσματα, που δεν επέτρεψε να εκδοθούν η δημαρχία Μπακογιάννη με τη βοήθεια της ΧΑ, παίζουν δευτερεύοντα ρόλο.  Η δύναμη του κινήματος αλληλεγγύης αναδεικνύεται ικανή να μπλοκάρει ακόμα και κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

ANOIXTIPOLIFINAL-3-copy

Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς κάτι να έχει αλλάξει από τότε που έκλεισαν και με την πανδημία ακόμα σε πλήρη εξέλιξη. Ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να έχει έναν αξιόπιστο σχεδιασμό ενίσχυσης της σχολικής κοινότητας. Ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να μεριμνήσει για την επιστροφή των 69 απολυμένων καθαριστριών στα σχολεία, να εξασφαλίσει την επαρκή απολύμανση των σχολικών χώρων και γενικότερα να συνδράμει τα σχολεία της πόλης στις επείγουσες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν, όπως αυτή που έχει προκύψει με τα self-test.

 ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Μάη 2021, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα:

« Σήμερα, τα σχολεία άνοιξαν με λιγότερο προσωπικό καθαριότητας από αυτό που είχαν όταν είχαν κλείσει. Αυτό είναι αποτέλεσμα και ευθυνών συνολικά της διοίκησης του Δήμου και του αρμόδιου αντιδημάρχου, παρά τις διαβεβαιώσεις τους και παρά το γεγονός ότι εντονότατα είχαμε αναδείξει αυτό το πρόβλημα από την αρχή της χρονιάς.

logotypos site dimos_0

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων πληροφορηθήκαμε ότι η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κα Ροκοφύλλου ζήτησε από τον Σύλλογο να αποχωρήσει εντός 5 ημερών (!), μέχρι τις 10/5, από τον χώρο στον οποίο εδώ και 6 χρόνια στεγάζει τις εξαιρετικές πολιτιστικές του δραστηριότητες!

logotypos site dimos_0

Δεν υπάρχει ντροπή! Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει για όλα τα σχολεία του δήμου της Αθήνας τη Δευτέρα 10 Μάη αλλά περισσότερες από 100 σχολικές μονάδες μένουν ακάλυπτες γιατί το υπουργείο εσωτερικών δεν ανανέωσε τις συμβάσεις 69 καθαριστριών στον δήμο της Αθήνας με αποτέλεσμα να απολυθούν στις 30 Απρίλη. Σαν την τρίχα από το ζυμάρι, ανερυθρίαστα και με απίστευτο κυνισμό πέταξαν στον δρόμο, την ώρα που η ανεργία χτυπά κόκκινο, 69 εργαζόμενες/ους οι οποίοι προσλήφθηκαν με τετράμηνη σύμβαση για να καλύψουν μόνιμες ανάγκες στην καθαριότητα των σχολείων!

 ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Με την ψήφιση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων για την «Ανάπλαση του χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνα» καταργείται το ένα (1) από τα συνολικά τρία (3) γήπεδα ποδοσφαίρου που εξυπηρετούν τα ερασιτεχνικά σωματεία της Αθήνας.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Τηλ.  
210 5277000 

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.