Η παρούσα σελίδα ενημερώνεται με ευθύνη του γραφείου τύπου του Δήμου Αθηναίων.

LaikhSyspeirwsi

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 8ης Ιούνη 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος, έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα:

 «Πρέπει να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο ένα επίμαχο θέμα για τους περιβόητους χώρους ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών, δηλαδή ηρωίνης, μια πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή. Μας ανησυχεί η δέσμευση της Κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας ότι θα φέρουν νομοθετική ρύθμιση.

LaikhSyspeirwsi

 Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Μαΐου 2017, ο Στέλιος Λάμπρου, Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, ανέδειξε τα εξής ζητήματα:

 «Στις ανακοινώσεις του Δήμου για το Πολυνομοσχέδιο, την Κυριακάτικη αργία και για την “εποπτευμένη χρήση ναρκωτικών”, ο Δήμαρχος παίρνει καθαρά αντιδραστική πολιτική θέση.

LaikhSyspeirwsi

 «Ο Δήμος Αθηναίων να πάρει θέση για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τους συμβασιούχους», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Μαΐου.

LaikhSyspeirwsi

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Απρίλη 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος, στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τη δημιουργία γηπέδου του Παναθηναϊκού και την ανάπλαση του Πάρκου Γουδή, δήλωσε τα εξής:

«Μαζικοί φορείς και συλλογικότητες που έχουν παλέψει για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Γουδή αντιδρούν για την ξαφνική και απροκάλυπτη στάση του Πρωθυπουργού, να κάνει άλλη μια ’’κωλοτούμπα’’ με την εξαγγελία για τη δημιουργία του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή.

LaikhSyspeirwsi

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Απρίλη 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος, ανέδειξε τα εξής ζητήματα:

«Tο θέμα των Εξαρχείων πρέπει να συζητηθεί, και όχι μόνο με αφορμή το container. Να πάρει η Κυβέρνηση τις ευθύνες της και ο Δήμος τις δικές του. Αυτό δε νομιμοποιεί το καθεστώς που υπάρχει στο χώρο των Εξαρχείων από πολλές πλευρές, από συγκρουόμενα κυκλώματα, γενικευμένη παραβατικότητα και από απουσία του Δήμου. Απουσιάζει η καθαριότητα, ο φωτισμός, το πράσινο, η συντήρηση στις παιδικές χαρές. Ο Δήμος πρέπει να κάνει τη δουλειά του.

antarsialogo

Μια απόφαση με θέμα “ενεργοποίηση υλοποίησης προγράμματος προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε δήμους και σε υπηρεσίες Α' υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών” με ημερομηνία 7 Απρίλη εξαγγέλλει την “υλοποίηση Β' κύκλου” του παραπάνω προγράμματος.

antarsialogo

Η επιμονή για την μεταστέγαση του 20ου Γυμνασίου στο χώρο όπου βρίσκεται το 48ο Γυμνάσιο με απόφαση πλέον του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πείθει ότι πρόκειται για κίνηση βελτίωσης των συνθηκών διδασκαλίας. Είχε προηγηθεί ψηφοφορία στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας με ισοψηφία(3-3!) και πέρασμα της απόφαση μεταστέγασης με την διπλή ψήφο του προέδρου…Πως χωράνε άλλωστε 230 μαθητές σε χώρο όπου αποχώρησαν 100 μαθητές του 31ου σχολείου;

antarsialogo

Συμπληρώνονται σχεδόν έξι μήνες από τότε που ο Δήμος της Αθήνας κέρδισε την ανατροπή της προηγούμενης διοίκησης του αρχιμανδρίτη Προκόπιου Μπούμπα από το Γηροκομείο Αθηνών και υπήρξε ο διορισμός προσωρινής διοίκησης με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας.

LaikhSyspeirwsi

 Σε τοποθέτησή του ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας για τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με το Γ. Καμίνη, αναφέρει:

 «Η συνάντηση του πρωθυπουργού με το Δήμαρχο της Αθήνας σε συνδυασμό με δημοσιεύματα για τη "Νέα Αθήνα", μεγάλων έργων και παρεμβάσεων, αποτελούν μια ακόμα παράσταση που δίνει η κυβέρνηση για να χρυσώσει το χάπι του νέου πακέτου μέτρων που ετοιμάζει με τους γνωστούς εταίρους.

LaikhSyspeirwsi

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Μάρτη 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος, ανέδειξε τα εξής ζητήματα:

 «Με απαράδεκτη απόφαση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ζητούν από 48 καθαρίστριες των σχολείων του Δήμου Αθήνας να επιστρέψουν συνολικά 100 χιλιάδες ευρώ από τους μισθούς πείνας που τους πληρώνουν, γιατί υπολογίζουν λιγότερες αίθουσες από όσες πραγματικά καθαρίζουν.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.