Η παρούσα σελίδα ενημερώνεται με ευθύνη του γραφείου τύπου του Δήμου Αθηναίων.

 ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Τι και αν προηγήθηκε στην πρώτη φάση της πανδημίας σχετικό μνημόνιο για τον πολιτισμό με πολυσέλιδη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας...

Τι κι αν κατέβαλαν επίπονη προσπάθεια οι ίδιοι οι καλλιτέχνες, ο ΣΕΗ και η ΠΟΘΑ για να υπάρξει στήριξη με το άγριο λοκντάουν του χώρου...

Τι κι αν ακούσαμε πολλά βαρύγδουπα για διαφάνεια, η κατάληξη είναι ότι πάνω από 220.000 ευρώ να βρίσκονται στα χέρια εταιριών με απ' ευθείας ανάθεση, με τους καλλιτέχνες να μην έχουν καν ενημερωθεί...

 ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η κυβέρνηση συνεχίζει την εξοντωτική πολιτική της κατά ανθρώπων του μόχθου με τις προτεινόμενες διατάξεις του σχεδίου νόμου για το υπαίθριο εμπόριο. Στο πλευρό της Μπακογιάννης και Πατούλης που τις κάνουν πλάτες.

Την ώρα που η κρίση και η πανδημία θερίζουν ζωές και δουλειές, ο Αδωνης Γεωργιάδης βολεύει τους μεγαλεμπόρους φίλους του, η κυρία Μενδώνη βολεύει τους Λιγνάδηδες, ενώ στο πάγκο του χασάπη μπαίνουν άνθρωποι όπως οι μικροπαραγωγοί και μικροκαλιεργητές/τριες των λαϊκών αγορών, οι χειροτέχνες/ισσες και οι ρακοσυλλέκτες/κτριες.

 ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Καλούν Σωματεία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η ΔΟΕ.

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Έκτακτη επιχορήγηση για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Να σταματήσει ο Δήμος Αθήνας τις επιτάξεις αιθουσών και ζωτικών χώρων των σχολείων.

logotypos site dimos_0

Την Τρίτη 20 Απριλίου στις 20:00, μία μέρα μετά το δημοτικό συμβούλιο όπου θα παρουσιαστεί η οριστική πρόταση της δημαρχίας για τη δίχρονη, συζητάμε για όλα αυτά.

Για να συμμετέχετε στην εκδήλωση μπορείτε να συνδεθείτε στην πλατφόρμα zoom, στην ακόλουθη διεύθυνση:

https://zoom.us/j/69804811292?from=join#success

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τη live μετάδοση της μέσω της σελίδας στο facebook.

logotypos site dimos_0

Με δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής ανακοινώθηκε η παρέμβαση στο αρχαιολογικό Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνα, δελτίο Τύπου που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τους στόχους της δημοτικής αρχής και το ρόλο του υπουργείου Πολιτισμού.

Με τη συνήθη τακτική της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη -εν κρυπτώ- υπογράφηκε μια “Προγραμματική Συμφωνία” με το υπουργείο Πολιτισμού, έγινε μια μελέτη που κανείς από το δημοτικό συμβούλιο δε γνωρίζει, δεν πέρασε από κανένα αρμόδιο όργανο και σχεδόν μυστικά, περάστηκε από το ΚΑΣ. Για να έρθει η δημοτική αρχή μετά από αυτή την έγκριση να περάσει την “άγνωστη” ως σήμερα, μελέτη στα αρμόδια δημοτικά όργανα; Και τι προβλέπει η περίφημη Προγραμματική Συμφωνία η οποία επίσης αποκρύφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο;

ANOIXTIPOLIFINAL-3-copy

Η Ανοιχτή Πόλη συμμετέχει στο συντονισμό της συγκέντρωσης που θα πραγματοποιήσει η σχολική κοινότητα στην πλατεία Κοτζιά, έξω από το Δημαρχείο, Δευτέρα 19/4 και ώρα 4μμ. Αντιστεκόμαστε στην υποβάθμιση με την οποία απειλεί τα σχολεία το σχέδιο της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, και διεκδικούμε την ορθή και βιώσιμη εφαρμογή του προγράμματος.

logotypos site dimos_0

Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών βρίσκεται το ταφικό μνημείο του «ευεργέτη» του ελληνικού κράτους Αντωνίου Φ. Παπαδάκη (1810-1878), ο οποίος πέθανε άτεκνος. Ο Παπαδάκης είχε δωρίσει μεγάλα χρηματικά ποσά στο Παν/μιο Αθηνών, το οποίο όρισε κληρονόμο της περιουσίας του. Για την προσφορά του τιμήθηκε με έναν τάφο στο Α΄ Νεκροταφείο, ο οποίος θεωρείται ιστορικό μνημείο και έργο τέχνης, καθώς κοσμείται με το γλυπτό της «Επιστήμης», του πολύ σημαντικού γλύπτη του 19ου αιώνα, Γεώργιου Βρούτου.

 (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Με τους συλλόγους διδασκόντων που συστεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα της οδού Νικοπόλεως στην πλατεία Κολιάτσου (στην 6η δημοτική κοινότητα) συζήτησαν σήμερα ο Νίκος Σοφιανός και ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας.

antars.logo_

Ο Δήμαρχος Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όλο χαρά, δικαιολογούσε την απαράδεκτη στάση του να μην εγκριθεί ψήφισμα κατά της απόλυσης του Κώστα Καταραχιά, επικουρικού γιατρού και προέδρου του συλλόγου εργαζόμενων Αγίου Σάββα, σε συνεργασία μάλιστα με τους χρυσαυγίτες, με την τοποθέτηση ότι οι αριστεροί ήρθαν να στηρίξουν ένα ομοϊδεάτη τους που δεν είχε τα μόρια να μονιμοποιηθεί!!!

logotypos site dimos_0

Όπως και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την πανδημία για να επιταχύνει την υλοποίηση των πολεμοκάπηλων πολιτικών της και να επιτεθεί στα λαϊκά και νεολαιίστικα δικαιώματα. Η χώρα γεμίζει αμερικανικές βάσεις, γίνεται πολεμικό ορμητήριο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ, διεξάγονται τεράστιες στρατιωτικές διακρατικές ασκήσεις με στόχο την αυξημένη πολεμική ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, με την πλήρη συμφωνία των κυβερνήσεων της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του συνόλου του αστικού πολιτικού συστήματος.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.