Η παρούσα σελίδα ενημερώνεται με ευθύνη του γραφείου τύπου του Δήμου Αθηναίων.

LaikhSyspeirwsi

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Απρίλη 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος, ανέδειξε τα εξής ζητήματα:

«Tο θέμα των Εξαρχείων πρέπει να συζητηθεί, και όχι μόνο με αφορμή το container. Να πάρει η Κυβέρνηση τις ευθύνες της και ο Δήμος τις δικές του. Αυτό δε νομιμοποιεί το καθεστώς που υπάρχει στο χώρο των Εξαρχείων από πολλές πλευρές, από συγκρουόμενα κυκλώματα, γενικευμένη παραβατικότητα και από απουσία του Δήμου. Απουσιάζει η καθαριότητα, ο φωτισμός, το πράσινο, η συντήρηση στις παιδικές χαρές. Ο Δήμος πρέπει να κάνει τη δουλειά του.

antarsialogo

Μια απόφαση με θέμα “ενεργοποίηση υλοποίησης προγράμματος προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε δήμους και σε υπηρεσίες Α' υποδοχής, ασύλου και διαχείρισης προσφυγικών ροών” με ημερομηνία 7 Απρίλη εξαγγέλλει την “υλοποίηση Β' κύκλου” του παραπάνω προγράμματος.

antarsialogo

Η επιμονή για την μεταστέγαση του 20ου Γυμνασίου στο χώρο όπου βρίσκεται το 48ο Γυμνάσιο με απόφαση πλέον του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πείθει ότι πρόκειται για κίνηση βελτίωσης των συνθηκών διδασκαλίας. Είχε προηγηθεί ψηφοφορία στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας με ισοψηφία(3-3!) και πέρασμα της απόφαση μεταστέγασης με την διπλή ψήφο του προέδρου…Πως χωράνε άλλωστε 230 μαθητές σε χώρο όπου αποχώρησαν 100 μαθητές του 31ου σχολείου;

antarsialogo

Συμπληρώνονται σχεδόν έξι μήνες από τότε που ο Δήμος της Αθήνας κέρδισε την ανατροπή της προηγούμενης διοίκησης του αρχιμανδρίτη Προκόπιου Μπούμπα από το Γηροκομείο Αθηνών και υπήρξε ο διορισμός προσωρινής διοίκησης με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας.

LaikhSyspeirwsi

 Σε τοποθέτησή του ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας για τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με το Γ. Καμίνη, αναφέρει:

 «Η συνάντηση του πρωθυπουργού με το Δήμαρχο της Αθήνας σε συνδυασμό με δημοσιεύματα για τη "Νέα Αθήνα", μεγάλων έργων και παρεμβάσεων, αποτελούν μια ακόμα παράσταση που δίνει η κυβέρνηση για να χρυσώσει το χάπι του νέου πακέτου μέτρων που ετοιμάζει με τους γνωστούς εταίρους.

LaikhSyspeirwsi

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 16ης Μάρτη 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος, ανέδειξε τα εξής ζητήματα:

 «Με απαράδεκτη απόφαση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ζητούν από 48 καθαρίστριες των σχολείων του Δήμου Αθήνας να επιστρέψουν συνολικά 100 χιλιάδες ευρώ από τους μισθούς πείνας που τους πληρώνουν, γιατί υπολογίζουν λιγότερες αίθουσες από όσες πραγματικά καθαρίζουν.

LaikhSyspeirwsi

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Φλεβάρη 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος δήλωσε τα εξής:

«Η θετική εξέλιξη που είχαμε για το δήμαρχο της Πάτρας θα πρέπει να αξιοποιηθεί, σε σχέση με τη δυνατότητα που έχουν τα Δημοτικά Συμβούλια να λαμβάνουν και πολιτικές αποφάσεις απέναντι στη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Επαναφέρουμε την πρότασή μας να ακολουθήσει το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας την ίδια στάση απέναντι στους υπόδικους ναζιστές.

LaikhSyspeirwsi

Τη στήριξη του Δημάρχου της Πάτρας που δικάζεται επειδή δε διευκόλυνε τη δράση της Χρυσής Αυγής αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας, υπερψηφίζοντας με μεγάλη πλειοψηφία το ψήφισμα που κατέθεσε στη συνεδρίαση της 9ης Φλεβάρη 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας.

LaikhSyspeirwsi

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Γενάρη 2017, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα:

   «Ελπίζω να μην είναι μια επιλεκτική στάση της δημοτικής αρχής να μη σταθεί εισηγητικά στη μεγάλη απώλεια για το ελληνικό θέατρο από το θάνατο του Σπύρου Ευαγγελάτου. Να θυμίσω ότι ο Σπύρος Ευαγγελάτος είχε απευθυνθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην προηγούμενη θητεία, είχε ζητήσει να στηριχθεί το Αμφιθέατρο από το Δήμο και είχε βρει “κλειστή πόρτα”. Ο Δήμος πρέπει να βρει έναν τρόπο να τιμήσει αυτό το μεγάλο δημιουργό.

ellaygathina

Η  «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ» συμμετέχει και καλεί και όλους τους Αθηναίους στην συγκέντρωση Τιμής και Μνήμης που διοργανώνει η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης για τους πεσόντες Ήρωες των Ιμίων - Σάββατο 28 Ιανουαρίου, Λεωφόρος Μεσογείων και Κατεχάκη, 19:00

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.