Η παρούσα σελίδα ενημερώνεται με ευθύνη του γραφείου τύπου του Δήμου Αθηναίων.

antarsialogo

Περίληψη: Παρά την αντίθεση απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας η Διοίκηση του Α984 προχώρησε σε περικοπές μισθών.

antarsialogo

Η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» προχώρησε σε  ένα αποφασιστικό βήμα για την οργάνωση της συμμετοχής της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, στις δημοτικές εκλογές  του Μάη 2019 με την ανοικτή σύσκεψη, που έγινε την Παρασκευή 7 Νοέμβρη.Πήραν μέρος αγωνιστές και αγωνίστριες από τις γειτονιές της Αθήνας, χώρους εργασίας και παιδείας, απο τα νοσοκομεία, τα σχολεία, το Μετρό, το ΥΠΠΟ, χειροτέχνες, ρακοσυλλέκτες, καλλιτέχνες, φοιτητές και φοιτήτριες, μετανάστες και μετανάστριες. Έχουν βρεθεί στο πλευρό των συμβασιούχων των Δήμων, ενάντια στις απολύσεις για μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση.

LaikhSyspeirwsi

Αποκαλυπτική για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η ειδική αγωγή ήταν η συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας για την ίδρυση και λειτουργία Ειδικού Εργαστήριου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στην πόλη. Η Δημοτική Αρχή Αθήνας εισηγήθηκε, αφενός, κάτω από την πίεση γονέων και εκπαιδευτικών, την ίδρυση του ΕΕΕΕΚ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας της Α΄ Αθήνας αλλά, αφετέρου, πρότεινε να λειτουργήσει σε έναν χώρο (Λιοσίων 42) στον οποίο ήδη στεγάζονται δύο δημοτικά και δύο νηπιαγωγεία, που είναι παντελώς ακατάλληλος (με αίθουσες διδασκαλίας στο υπόγειο χωρίς παράθυρα, δίπλα στον καυστήρα κλπ.) και που είναι κορεσμένος, αφού δεν καλύπτει τις ογκούμενες ανάγκες των μικρών μαθητών.

LaikhSyspeirwsi

Νέο χαράτσι στους ερασιτεχνικούς αθλητικούς συλλόγους που χρησιμοποιούν χώρους δημοτικών σχολείων επιβάλλει ο Δήμος Αθηναίων, έπειτα από εισήγηση της Αντιδημάρχου κας Ηλιοπούλου.

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση της 6ης Δεκέμβρη 2018, ψηφίστηκε η αλλαγή του ποσού που πληρώνουν οι αθλητικοί σύλλογοι για τη χρήση σχολείων, με αιτιολογία τη συμμετοχή τους στα έξοδα φωτισμού, νερού και θέρμανσης.

LaikhSyspeirwsi

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Δεκέμβρη 2018, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω θέματα.

« Υπάρχει η καταγγελία του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σεπολίων «η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» γιατί είχαμε έναν ακόμα νεκρό στη διάβαση καρμανιόλα στην οδό Δαμβέργη.

 ΠΟΛΗ

Η δημοτική κίνηση Ανοιχτή Πόλη έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα θέματα:

1.  Δυσάρεστα  μας εξέπληξε η διακοπή της διαδικασίας προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο Σεράφειο». Η αρμόδια επιτροπή, αφού παρατάσσει κακοτεχνίες και παρατυπίες εξήντα σελίδων που τεκμηριώνουν «κακή εκτέλεση  και αναντιστοιχίες με τις μελέτες εφαρμογής», αρνείται να παραλάβει το έργο «μέχρι η Διευθύνουσα Υπηρεσία να προχωρήσει στις νόμιμες ενέργειες αποκατάστασής τους σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης». Ζητάμε την εισαγωγή του θέματος στην ημερήσια διάταξη του αμέσως επόμενου δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερωθούμε για το σοβαρό αυτό θέμα.

antarsialogo

Στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος της "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας" διάβασε την επιστολή της Δέσποινας Μπαρδάκου, εργαζόμενης στον Αθήνα 9.84 στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα. Συνάντησε την προσπάθεια απαγόρευσης τόσο από πλευράς Δημάρχου Καμίνη-"δεν μπαίνει θέμα σήμερα" όσο και του προέδρου Νώντα Λαμπρακάκη, που επιχείρησε να τον σταματήσει όταν ζήτησε να την διαβάσει ως ανακοίνωση.

LaikhSyspeirwsi

Καταψηφίζοντας τον Προϋπολογισμό του Δήμου Αθηναίων για το 2019, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ης Νοέμβρη 2018, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας, δήλωσε τα εξής:

 « Δεν υπάρχει καμιά πρωτοτυπία στο φετινό προϋπολογισμό.  Όπως και τα προηγούμενα χρόνια έχετε γίνει ικανότατοι διαχειριστές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υλοποιείτε κατά γράμμα και δε βγάζετε ούτε μια φωνή διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι και αυτή τη χρονιά οι Κ.Α.Π. παραμένουν καθηλωμένοι όπως και τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης.

anoixtipoli

Σήμερα εισάγεται για συζήτηση το σχέδιο προϋπολογισμού του Δήμου Αθηναίων  για το έτος 2019,  χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συζήτηση προκειμένου να συνδιαμορφωθεί το τελικό σχέδιο με τη συμμετοχή όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και των κοινωνικών φορέων και των δημοτικών κοινοτήτων. Τότε θα μιλάγαμε για πραγματικό προϋπολογισμό που θα ακούμπαγε σε υπαρκτές  ανάγκες, τώρα έχουμε απλά ένα σχέδιο επί χάρτου που απέχει από τη πραγματικότητα. Δεν περνάει δηλαδή ούτε καν από το μυαλό σας η έννοια του συμμετοχικού προϋπολογισμού.

antarsialogo

Ανήμερα της Γενικής Απεργίας της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 14 Νοέμβρη, η παράταξη του Δημάρχου Καμίνη σπρώχνει σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, το θέμα της εκκαθάρισης των χειροτεχνών από τα στέκια τους στην Αποστόλου Παύλου, την Αδριανού και την Αιόλου.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.