Η παρούσα σελίδα ενημερώνεται με ευθύνη του γραφείου τύπου του Δήμου Αθηναίων.

logotypos site dimos_0

1.Λειτουργία του ΔΣ

Τα ζητήματα που αφορούν τον κόσμο στις γειτονιές δεν συζητιούνται στα δημοτικά συμβούλια. Δεν ευνοείται ούτε η συμμετοχή των κατοίκων και των φορέων ούτε η πραγματική συζήτηση και φυσικά δεν παίρνονται αποφάσεις που να ανακουφίζουν τον κόσμο από μια σειρά προβλήματα. Κατ’ επανάληψη κάτοικοι, συλλογικοί φορείς καταθέτουν αιτήματα και θέσεις αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

 (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Οκτώβρη 2021, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος έθεσε προ ημερήσιας διάταξης τα εξής θέματα: 

Δεν είναι προτεραιότητα του Δήμου η θωράκιση από τις πλημμύρες.

ANOIXTIPOLIFINAL-3-copy

Στην 21η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, η Ανοιχτή Πόλη έκανε τις παρακάτω παρεμβάσεις, εκτός ημερήσιας διάταξης: 

  • Η πρόσφατη κακοκαιρία, με τις τριτοκοσμικές σκηνές που διαδραματίστηκαν σε δρόμους και σχολεία της Αθήνας, απέδειξε στην πράξη πόσο κούφιες ήταν οι διαβεβαιώσεις που έδινε η δημοτική αρχή περί δήθεν ετοιμότητάς της να υποδεχτεί τα καιρικά φαινόμενα. Το παραδοσιακό παιχνίδι της μετάθεσης ευθυνών υποτιμά τους δημότες και προσπαθεί να αποκρύψει συγκεκριμένες επιλογές της παράταξης του Δημάρχου. 
AAAthin-logo725

Τις δηλώσεις του δημάρχου Μπακογιάννη «Έτοιμη η Αθήνα να δεχτεί το νέο κύμα κακοκαιρίας» στις 12 Οκτωβρίου, τις παράσυρε το ρέμα λίγες μέρες μετά!

ANTARSIA
Λίγες ώρες βροχής ήταν αρκετές για πλημμυρίσουν δρόμοι, σχολεία, να διακοπεί το ρεύμα και το νερό και να παραλύσει ολόκληρη η Αθήνα συμπεριλαμβανομένου του Συντάγματος.
Βλέπετε τόσο η κυβέρνηση όσο και ο δήμος Αθήνας ήταν απασχολημένοι οι μεν να παραγγείλουν φρεγάτες και να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ και οι δε να αναβαθμίσουν το «μεγάλο περίπατο» ή «μεγάλο περίδρομο». Έτσι τα φρεάτια έμειναν βουλωμένα και ο κόσμος στο έλεος μιας μέτριας βροχόπτωσης που βαφτίσθηκε «ακραίο καιρικό φαινόμενο» για την περίσταση.
 ΠΟΛΗ

Ανοιχτή Πόλη, με τον επικεφαλής της κίνησης Νάσο Ηλιόπουλο και δημοτικούς και κοινοτικούς της συμβούλους, ήταν και την Κυριακή 17/10 στο κτήμα Δρακόπουλου.

logotypos site dimos_0

Από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε τους τενεκέδες-κοντέινερ για τη δίχρονη προσχολική αγωγή/εκπαίδευση, καθώς και τις κακοτεχνίες που παρουσιάστηκαν από τις πρώτες μέρες λειτουργίας τους.

Αυτό όμως που συνέβη σήμερα, σε όλα τα κοντέινερ όπου στεγάζονται τα νεοϊδρυθέντα νηπιαγωγεία, ξεπέρασε τα όρια.

AnoixtiPoli_logo_PROTASI-01

Είναι γεγονός πως η Αθήνα αντιμετωπίζει από το πρωί μια κακοκαιρία ασυνήθιστη και ιδιαίτερης έντασης. Ωστόσο, η κλιματική κρίση μας υποχρεώνει να προετοιμαζόμαστε για το ακραίο σαν να είναι απολύτως αναμενόμενο. Και η κακοκαιρία “Μπάλλος” όχι μόνο είχε προβλεφθεί με ακρίβεια, αλλά δυστυχώς αναμένεται να χτυπήσει με ακόμα μεγαλύτερη σφοδρότητα τις επόμενες ώρες.

 (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Καταγγέλλουμε το σχέδιο της κυβέρνησης και Υπουργείου Παιδείας για ένα σαρωτικό κύμα συγχωνεύσεων εκατοντάδων τμημάτων στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να αποφύγ

ANOIXTIPOLIFINAL-3-copy

Μετά την κατεδάφιση στο κτήμα Δρακόπουλου του κτιρίου επί της Πατησίων, από τον ιδιοκτήτη του  Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, η Ανοιχτή Πόλη έστειλε αίτημα στο Κοινοτικό Συμβούλιο της 5ης Δημοτικής Κοινότητας να συζητηθεί προ ημερήσιας διάταξης και να ψηφιστεί, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χτες  με τηλεδιάσκεψη, η απαλλοτρίωση του χώρου από τον Δήμο και η απόδοσή του στους κατοίκους ως ελεύθερου χώρου υψηλού πρασίνου, με παράλληλη αποκατάσταση των κτιρίων που έχουν απομείνει.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.