Η Δ/νση Σχολικής Μέριμνας έχει στην αρμοδιότητά της 413 Σχολεία (Νηπιαγωγεία , Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια ,Τ.Ε.Ε ,Επαγγελματικά Λύκεια Ειδικά Δημοτικά και Ειδικά Νηπιαγωγεία) τα οποία λειτουργούν στα όρια του Δήμου Αθηναίων. Υποδέχεται και ικανοποιεί στο μέγιστο δυνατό τα αιτήματα των σχολείων που αφορούν σε επισκευές, συντηρήσεις αλλά και γενικότερα σε παρεμβάσεις που φθάνουν μέχρι την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων.

Επιχορηγεί τις Σχολικές Επιτροπές για την ικανοποίηση των λειτουργικών αναγκών των σχολείων.

Μεριμνά για τη μεταφορά των μαθητών των σχολείων ειδικής αγωγής από τον τόπο διαμονής στα σχολεία φοίτησης.

Διαθέτει προσωπικό για τη φύλαξη των σχολικών συγκροτημάτων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (σχολικοί φύλακες).

Από το σχολικό έτος 1999-2000 μέχρι και σήμερα , ο Δήμος Αθηναίων εφαρμόζει το θεσμό του εθελοντή σχολικού τροχονόμου σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εξασφαλίζοντας έτσι την ομαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών.

Έχει την αρμοδιότητα για την καθαριότητα των σχολείων με την διάθεση προσωπικού καθαριστών και καθαριστριών στις σχολικές μονάδες.

Μεριμνά για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δημιουργεί Σχολές Γονέων και σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων λειτουργεί συμβουλευτικές ομάδες και προσφέρει ατομική συμβουλευτική βοήθεια σε μαθητές και γονείς για την ομαλή ένταξη των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον και κατ’ επέκταση στη κοινωνία.

Συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας και άλλους φορείς για τη πραγματοποίηση ομιλιών , διαλέξεων , ημερίδων με θέματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα (βία , ρατσισμός , κακή χρήση διαδικτύου κ.α.) .

Με τα Προγράμματα της δια βίου μάθησης μεριμνά για την επιμόρφωση ενηλίκων σε θέματα που αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, Δημόσια Υγεία, πολιτισμό αθλητισμό ,περιβάλλον ,κοινωνική ένταξη μεταναστών , εκμάθηση ξένων γλωσσών κλπ.

Παρέχει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές Α΄θμιας Εκπαίδευσης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις των παιδικών εξοχών του Αγ. Ανδρέα Αττικής.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.