Πληροφορίες

  • Διεύθυνση: Αγγελικής Χατζημιχάλη 6, Πλάκα
  • Τηλ.: 210 3243972, 210 3243987
  • Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα κλειστά, Τρίτη έως Παρασκευή 09:00-19:00, Σάββατο & Κυριακή 09:00-14:00

Ωράριο Βιβλιοθήκης

Τρίτη – Παρασκευή 09:00 – 15:00

Τηλ. 210-3220826

 

Το Μουσείο στεγάζεται στο σπίτι της μεγάλης λαογράφου Αγγελικής Χατζημιχάλη (1895-1965) η οποία μεγάλωσε στη Πλάκα. Το κτίριο είναι έργο του Μακεδόνα Αριστοτέλη Ζάχου ο οποίος υπήρξε σημαντικός μελετητής της ελληνικής παράδοσης. Η εσωτερική του διακόσμηση έγινε από λαϊκούς τεχνίτες και είναι υψηλής αισθητικής. Σήμερα ανήκει στον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.

Στο χώρο λειτουργεί λαογραφική βιβλιοθήκη η οποία περιέχει βιβλία και περιοδικά σχετικά με την εθνογραφία, τη λαϊκή τέχνη, παράδοση και λογοτεχνία, κυρίως του ελληνικού χώρου και των Βαλκανίων. Η βιβλιοθήκη δεν είναι δανειστική, διαθέτει όμως αναγνωστήριο και μπορεί να παράσχει αντίγραφα από τα έντυπά της.

Χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο από ερευνητές, σπουδαστές και μαθητές.

Στους χώρους του μουσείου, εκτός από το μόνιμο εκθετήριο που αποτελείται από μουσειακό υλικό, γίνονται περιοδικές εκθέσεις λαογραφικού περιεχομένου.

Προγράμματα λαϊκής επιμόρφωσης

Στο χώρο του μουσείου πραγματοποιούνται μαθήματα παραδοσιακών τεχνών όπως υφαντική, κοπανέλι, βελονάκι, μπιμπίλα, ασπροκέντημα κλπ.

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Στο χώρο του μουσείου πραγματοποιούνται επισκέψεις σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές τη λαϊκή τέχνη και τη λαογραφία.

 

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.