7(3)

Στις εισόδους και τους εξωτερικούς χώρους συνολικά δώδεκα μεγάλων νοσοκομείων της πρωτεύουσας επικεντρώθηκε, το έργο της ομάδας καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η προστασία της δημόσιας υγείας και να περιοριστεί ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Τα συνεργεία του Δήμου, προχώρησαν σε απολυμάνσεις, ακολουθώντας αυστηρά τις συστάσεις του ΕΟΔΥ και έχοντας εξοπλιστεί με τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας.

Το έργο των απολυμάνσεων πραγματοποιήθηκε στα παρακάτω δημόσια νοσοκομεία:

1.           Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό

2.           Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο

3.           Αρεταίειο Νοσοκομείο

4.           Αιγινήτειο Νοσοκομείο

5.           Γενικό Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

6.           Παράρτημα Ιπποκράτειου

7.           Ερυθρός Σταυρός - Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο Μπενάκειο»

8.           Γενικό - Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας»

9.           Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Η Ελπίς»

10.       Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο «Η Αγία Ελένη»

11.       Γενικό Νοσοκομείο Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου»

12.       Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων δεν έχουν σταματήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας να εργάζονται εντατικά και με συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να διατηρήσουν την πόλη καθαρή. Χρησιμοποιώντας σύγχρονα μηχανήματα που έχει στη διάθεσή του ο στόλος της καθαριότητας, πραγματοποιούν καθημερινά ολοκληρωμένες δράσεις απολύμανσης στο κέντρο και στις 129 γειτονιές της πρωτεύουσας.

Το «βάρος» εδώ και πολλούς μήνες έχει ριχτεί στις απολυμάνσεις των πεζοδρομίων, των πλατειών, των εισόδων των νοσοκομείων, των στάσεων λεωφορείων, αλλά και σε παγκάκια, πάρκα και πολλά ακόμη σημεία, στα οποία παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού (είσοδοι σούπερ μάρκετ, καταστημάτων κ.ά.).

«Ο τομέας της καθαριότητας δε σταματά να αξιοποιεί το σύνολο των δυνάμεων του προς όφελος της πόλης. Σε μία περίοδο που η Αθήνα έχει ανάγκη από διαρκή φροντίδα, ώστε να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια τους κατοίκους της, οι άνθρωποι που εργάζονται στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, καθημερινά, υπερβάλλουν εαυτόν, ώστε να επιτελέσουν το δύσκολο έργο τους. Σε αυτή τη διαρκή μάχη, θέλουμε συμμάχους μας όλους τους Αθηναίους, προκειμένου και με τη δική τους συμβολή να διατηρούμε τη πόλη καθαρή και ακόμη πιο ασφαλή για όσους ζουν και εργάζονται σε αυτήν», αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Αβραμίδης.

Ημερομηνία: 
Τρι, 04/01/2022 - 10:15

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.