PHOTO3 (1)
Με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών, το οποίο αποτελεί την ύψιστη διάκριση της ελληνικής πρωτεύουσας, τίμησε την Αυτού Αγιότητα, τον Πάπα Φραγκίσκο, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και σε αναγνώριση του έργου, της κοινωνικής προσφοράς και της βαθιάς ευαισθησίας του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.


Η απονομή του Μεταλλίου στον Ποντίφικα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, αμέσως μετά το τέλος της προγραμματισμένης θείας λειτουργίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μία λιτή τελετή.

O Πάπας Φραγκίσκος αποδέχθηκε κατ’ εξαίρεση των κανόνων, αυτή την τιμητική διάκριση εκ μέρους της πόλης των Αθηνών, αναγνωρίζοντας εμπράκτως τη διαχρονική σπουδαιότητα της ελληνικής πρωτεύουσας.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Ποντίφικας είχε χαρακτηρίσει την Αθήνα, ως τόπο που είναι «δώρο, κληρονομία της ανθρωπότητας επάνω στον οποίο χτίστηκαν τα θεμέλια της Δύσης».
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, μετέφερε στον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τον βαθύ σεβασμό του ίδιου, καθώς και των εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στον Άνθρωπο, τον οποίο θέτει πάντοτε στο επίκεντρο με τον λόγο και τις δυνατές πράξεις του.
« Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Αθήνα η παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου. Η βαθιά του ευαισθησία, η συμπόνια που επιδεικνύει, η πνευματική του ακτινοβολία και το πολύπλευρο έργο του είναι παγκοσμίως γνωστά. Του απονέμουμε το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στην τεράστια προσφορά του στον κατατρεγμένο άνθρωπο, στη συμβολή του στο διάλογο του χριστιανικού κόσμου, στη στήριξη του ώστε να παραμείνει η Αγιά Σοφιά σύμβολο θρησκευτικής λατρείας και οικουμενικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς» ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και υπογράμμισε « Η Αθήνα σήμερα είναι αυτή που βιώνει τις συνέπειες της τριπλής κρίσης: άντεξε στα απανωτά κύματα της προσφυγικής,  ζει τις εξάρσεις της υγειονομικής, δέχεται ήδη τις συνέπειες της κλιματικής. Όλες αυτές οι διαστάσεις επιτείνουν τις προϋπάρχουσες οικονομικές ανισότητες, για την άμβλυνση των οποίων βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά της Ιστορίας, με απαρχή τις κοινές μας αποστολικές ρίζες, σύγχρονο συνδετικό κρίκο τις κοινές μας αγωνίες, με γνώμονα τον άνθρωπο όπως άλλωστε επιτάσσει η παράδοση και η φιλοσοφία μας από την αρχαιότητα»
 
**Στην περγαμηνή που συνοδεύει το μετάλλιο αναφέρεται :

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, με την υπ’ αριθμόν / πράξη του,απένειμε στην Αυτού Αγιότητα τον Πάπα Φραγκίσκο, το Χρυσό μετάλλιο της πόλεως των Αθηνών, σε ένδειξη βαθυτάτου σεβασμού προς την προσωπικότητα του και το παγκόσμιο κύρος του ως θρησκευτικού ηγέτη.
Αναγνωρίζοντας την έμπρακτη αγάπη και αφοσίωση του στην απόλυτη αξία της ανθρώπινης υπόστασης. Τη συνεχή προσπάθεια του για την ανακούφιση των προβλημάτων των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προωθώντας τις αξίες και αρχές του Χριστιανικού πνεύματος, για την επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης και συμφιλίωσης μεταξύ των εθνών.
Ημερομηνία: 
Κυρ, 05/12/2021 - 18:50

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.