7 (4)

Τα προηγούμενα χρόνια, η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα είχε μετατραπεί σε μια «σκοτεινή» γειτονιά που συνήθως «πρωταγωνιστούσε» σε αρνητικές ειδήσεις.

Ο ανύπαρκτος φωτισμός, η έλλειψη καθαριότητας στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, αλλά και οι παρατημένες στη μοίρα τους πλατείες συνέθεταν μια εικόνα εγκατάλειψης, που δεν άρμοζε καθόλου στο ιστορικό παρελθόν αυτής της γειτονιάς.

Σήμερα, η εικόνα της περιοχής «καθρεφτίζει» τον νέο τρόπο που φροντίζεται η Αθήνα. Η νέα στρατηγική που ακολουθείται προβλέπει καθημερινές δράσεις καθαριότηταςαποκατάσταση του φωτισμούτακτική περιποίηση του πρασίνου και φυσικά τις θεσμοθετημένες πλέον «Κυριακές Καθαριότητας», την -μεγαλύτερης κλίμακας- συντονισμένη επιχείρηση καθαριότητας, στην οποία παίρνει μέρος μία πλήρως στελεχωμένη ομάδα των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων. 

Μια τέτοια, μεγάλη επιχείρηση καθαριότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι άνθρωποι του Δήμου Αθηναίων ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν με καυτό νερό και σαπούνι την εμβληματική πλατεία της περιοχής μαζί με τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ενώ στη συνέχεια «σάρωσαν» μικρούς και μεγάλους δρόμους, πεζοδρόμια αλλά και πεζόδρομους, παραδίδοντάς την καθαρότερη στους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν τα σύγχρονα πλυστικά πολυμηχανήματα σάρωθρα, υδροφόρες και πλυστικά που έχει στη διάθεση της η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, καθώς και περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι της καθαριότητας. 


 

Ημερομηνία: 
Κυρ, 07/11/2021 - 19:40

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.