Wai Wai Nu

Στην ακτιβίστρια και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ιδρύτρια και Εκτελεστική Διευθύντρια του Women's Peace Network, Wai Wai Nu, θα απονείμει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης το «Βραβείο Δημοκρατίας της Πόλης των Αθηνών, 2021», στο πλαίσιο του 9ου Athens Democracy Forum.

Από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου η καθιερωμένη διοργάνωση που φέτος επικεντρώνεται στην «Ανθεκτικότητα και Ανανέωση» θα φιλοξενήσει στην Αθήνα διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, τον κόσμο των επιχειρήσεων, την κοινωνία των πολιτών και φορείς από μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Οι συμμετέχοντες καλούνται να αναζητήσουν πραγματικές λύσεις στα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Δημοκρατία, με στόχο την αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

"Τι μάθαμε από τις επικαλυπτόμενες κρίσεις και πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις και τις τρομερές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας: Κλιματική αλλαγή, κοινωνική ανισότητα, πολωμένη πολιτική, αμφισβητούμενα οικονομικά συστήματα και μια δύσκολη σχέση με την τεχνολογία". 

Τα θέματα αυτά θα αναλύσουν σε ειδικά πάνελ, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Irina Bokova - πρώην Γενική Διευθύντρια της UNESCO, ο Toomas Hendrik Ilves - πρώην Πρόεδρος της Εσθονίας, o Péter Szijjártó - Υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου της Ουγγαρίας, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Ιστορικός και συγγραφέας Yuval Noah Harari, ο Joseph E. Stiglitz - Οικονομολόγος και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Columbia, o διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Ai Weiwei, κ.ά. 

Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 9ου Athens Democracy Forum, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα απονείμει το «Βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών» στην Ιδρύτρια και Εκτελεστική Διευθύντρια του Women's Peace Network, Wai Wai Nu.

Το Βραβείο απονέμεται σε αναγνώριση της ουσιαστικής συνεισφοράς της στην υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μιανμάρ, καθώς και του αγώνα της στην ενδυνάμωση των νέων, των γυναικών και των εθνοτικών ομάδων της χώρας της.

Η Wai Wai Nu είναι Βιρμανή ακτιβίστρια και υπερασπίστρια της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι πρώην πολιτική κρατούμενη και συν-ιδρύτρια του "Justice for Women". Είναι επίσης η ιδρύτρια και διευθύντρια του Δικτύου Γυναικών Ειρήνης Arakan.

Ως έφηβη, η Wai Wai Nu συνελήφθη και φυλακίστηκε για 7 χρόνια από την κυβέρνηση λόγω του πολιτικού ακτιβισμού του πατέρα της και της εθνικής μειονοτικής της καταγωγής. Από την αποφυλάκισή της το 2012, η Wai Wai Nu έχει αφοσιωθεί στην εργασία για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών. Έχει εργαστεί υπέρ των περιθωριοποιημένων γυναικών καθώς και για την υποστήριξη της ισότητας για όλες τις γυναίκες στη Βιρμανία. Μέσω των δύο οργανώσεων της, ηγείται εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ενδυνάμωση των γυναικών, για τα δικαιώματα της γυναίκας, για τη βασική νομική εκπαίδευση και τις δραστηριότητες που συμβάλλουν στην οικοδόμηση της ειρήνης.

Στη  συμβουλευτική προς το Δήμαρχο Επιτροπή για το Βραβείο Δημοκρατίας του Δήμου Αθηναίων προεδρεύει ο Ακαδημαϊκός και Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής 2003-2013, ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ Νικηφόρος Διαμαντούρος. Απαρτίζεται επίσης από την Annika Savill, Εκτελεστική Επικεφαλής του Ταμείου για τη Δημοκρατία των Ηνωμένων Εθνών, τον βραβευμένο με Pulitzer, Serge Schmemann, μέλος του Συμβουλίου Συντακτών  των «The New York Times» και Διευθυντή του Προγράμματος του Athens Democracy Forum, και τον  Νίκο Κωσταντάρα, αρθρογράφο της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

Το 9ο Athens Democracy Forum θα πραγματοποιηθεί σε μορφή phygital, δηλαδή σε διαδικτυακό περιβάλλον λόγω των συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία και παράλληλα με ελεγχόμενη φυσική παρουσία.

Και φέτος το Athens Democracy Forum είναι ανοιχτό διαδικτυακά και μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι με μία απλή εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο:  www.athensdemocracyforum.com/registration  

Γλώσσα συνεδρίου: Αγγλικά 

*Η φετινή εκδήλωση Athens Democracy Forum σε συνεργασία με τους The New York Times, διοργανώνεται από το Democracy and Culture Foundation σε συνεργασία με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία (United Nations Democracy Fund), το Kofi Annan Foundation, τον Δήμο Αθηναίων και την Καθημερινή.

Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Democracy Forum: www.athensdemocracyforum.com

Περισσότερα για το Βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών: www.athensdemocracyforum.com/city-athens-democracy-award

 

 

 

 

Ημερομηνία: 
Τετ, 29/09/2021 - 12:15

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.