PHOTO2(35)

Ένα βήμα πιο κοντά στο να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις μία θέση στην αγορά εργασίας φέρνει τους φιλοξενούμενους του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων η συνεργασία μεταξύ του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και της Κοινωνικής Επιχείρησης knowl, για τη δια βίου μάθηση, με σκοπό να συμβάλλουν -από κοινού- στην καταπολέμηση της αστεγίας.

Σε εφαρμογή του Κοινωνικού Επιταχυντή HoMellon, μιας πρωτοβουλίας της εταιρείας MYTILINEOS σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση knowl, δέκα φιλοξενούμενοι στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων παρακολουθούν εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης, για να αναπτύξουν απαραίτητες επαγγελματικές δεξιότητες, να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους, να βρουν τη δύναμη και το κίνητρο για να κάνουν το επόμενο, μεγάλο βήμα στη ζωή τους: Την αναζήτηση εργασίας και την οριστική έξοδο από την αστεγία.

Εξειδικευμένοι Σύμβουλοι της Κοινωνικής Επιχείρησης knowl ανιχνεύουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων και βάσει αυτών «χτίζουν» εξατομικευμένα προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων, με την υποστήριξη των Κοινωνικών Λειτουργών του Κ.Υ.Α.Δ.Α. Οι ωφελούμενοι/ες εκπαιδεύονται επίσης σε μια νέα νοοτροπία (mindset), σε έναν πιο θετικό και αισιόδοξο τρόπο σκέψης. «Πίστεψε ότι μπορείς και έχεις ήδη κάνει το μισό δρόμο», είχε πει ο T. Roosevelt.

Στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, οι συμμετέχοντες/ουσες θα αναπτύξουν νέα βιογραφικά σημειώματα και θα «εκπαιδευθούν» και στη διαδικασία της συνέντευξης, μέσα από σχετικές προσομοιώσεις.

«Απώτερος στόχος του Κοινωνικού Επιταχυντή HoMellon, που είναι η ‘επιστροφή’ των αστέγων στην αγορά εργασίας και την κοινωνία, έρχεται να ταυτιστεί με το όραμα της διοίκησης του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Στηρίζουμε πολύπλευρα τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στις δομές μας, ώστε να ισορροπήσουν σωματικά και ψυχικά, να μπορέσουν να βρουν εργασία και να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Όνειρο καθενός από εμάς στο Κ.Υ.Α.Δ.Α., είναι να βλέπουμε ανθρώπους που πέρασαν από τις Συμπληγάδες της ζωής να γίνονται ξανά δυνατοί και ανεξάρτητοι, και να μην μας έχουν πια καμία ανάγκη. Να κλείνουν μια για πάντα πίσω τους την οδυνηρή παρένθεση της αστεγίας», τόνισε ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, κ. Γρηγόρης Λέων.

Άλλωστε, η εμπειρία του Κ.Υ.Α.Δ.Α. όπως και της Κοινωνικής Επιχείρησης knowl δείχνουν πως αυτό δεν είναι ακατόρθωτο. Ανάμεσα στους εργαζόμενους του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, υπάρχουν άνθρωποι που κάποια στιγμή βρέθηκαν άστεγοι, ωστόσο κατάφεραν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους και ξαναβρούν τον βηματισμό τους στη ζωή.

Ημερομηνία: 
Τρι, 01/06/2021 - 10:45

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.