logotypos site dimos_0

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο

Η μεγαλύτερη αδικία είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο

Έναν χρόνο και πλέον βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με την εμφάνιση του κορονοϊού. Η ζωή μας έχει αλλάξει δραματικά. Από τη μια η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση με τους χιλιάδες νεκρούς, και από την άλλη η γενικευμένη αντεργατική αντιλαϊκή επίθεση στα εργασιακά, λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Είναι πια πασιφανές ποιος είναι ο στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ. Με όπλα την νομοθέτηση αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων, την άγρια κρατική καταστολή, τη στήριξη από τα εξαγορασμένα ΜΜΕ, αλλά και την κοινοβουλευτική συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-Βελόπουλου, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά σε μια σειρά αντιδραστικών τομών σε οικονομία, παιδεία, και εργασία, καθώς και στην προσπάθεια κατάργησης ακόμα και στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση το νέο αντεργατικό, αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο. Ένα νομοσχέδιο που προβλέπει δεκάωρη δουλειά, πλήρη ευελιξία για τις επιχειρήσεις, συρρίκνωση του δικαιώματος στην απεργία με απαγόρευση της περιφρούρησης, ποινικοποίηση των αγώνων και ριζική περιστολή του δικαιώματος στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.

Όλα αυτά βέβαια σε βάρος της τάξης μας και προς όφελος των εργοδοτών. Παράλληλα, το νέο αντεργατικό τερατούργημα αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση δισ. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης, που προορίζονται για το κεφάλαιο και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Δεν θα περάσει!

Παράλληλα, η κυβέρνηση προχωρά άμεσα σε νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα για την κατάργηση-ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων, αλλά και στην ανάθεση της απονομής συντάξεων σε εταιρείες (δικηγόρων και λογιστών) που θα πληρώνει ο εργαζόμενος.

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν «ακροδεξιά εκτροπή» ή «προσωρινή έκτακτη κατάσταση». Πρόκειται για συνολική τάση του σύγχρονου καπιταλισμού, που θέλει να φορτώσει την ιστορική κρίση του συστήματος στις πλάτες των λαών. Και για αυτό η εργατική τάξη, παγκόσμια και στη χώρα μας, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η νεολαία, βρίσκονται μπροστά σε ιστορικές προκλήσεις.

Ο πόλεμος είναι ταξικός και ο εχθρός ορατός. Στη νέα αυτή εποχή αχνοφέγγει όμως και η ελπίδα, η ελπίδα που γεννιέται από την ανάγκη και την πίστη μιας διαφορετικής κοινωνίας, στηριγμένης στην αλληλεγγύη, την ισότητα, τη δικαιοσύνη, την πανανθρώπινη κοινωνία της κοινωνικής απελευθέρωσης και χειραφέτησης.

Το επόμενο διάστημα πρέπει να μας βρει ξανά στους δρόμους, ενωμένους απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Σηκώνουμε ανάστημα και παίρνουμε στα χέρια μας την πάλη για ανατροπή.

Για να γενικευτούν και να κλιμακωθούν οι αγώνες κόντρα στην επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης της ΝΔ. Καμία εκλογική αναμονή, καμία ανοχή σε ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ που δίνουν απλόχερη συναίνεση σε όλα τα «καυτά» ζητήματα.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, δηλώνουμε αθεράπευτα δεσμευμένοι με τους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου, απέναντι στους καταπιεστές, για μια κοινωνία Ελευθερίας, Ισότητας και Δικαιοσύνης, μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου και φύσης,

Στηρίζουμε την 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 6 Μάη με ταξική απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10:30π.μ. και πορεία.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.