ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο Υπουργός Εσωτερικών Βορίδης χρησιμοποίησε ξανά το τσεκούρι του, αυτή τη φορά, για να πετσοκόψει 69 θέσεις καθαριστριών από τα σχολεία του Δήμου της Αθήνας, οι οποίες είχαν προσληφθεί με 4μηνες συμβάσεις λόγω πανδημίας! Δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για παράταση των συμβάσεων αυτών, λες και τελείωσε η πανδημία, λες και δεν βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο κλιμάκωσης της!

Δημιουργούνται έτσι τεράστια ζητήματα καθαριότητας σε 140 περίπου σχολεία αφού κατά μέσον όρο κάθε εργαζόμενη καθάριζε αίθουσες και χώρους δύο σχολείων.

Οι απολύσεις των καθαριστριών είναι εγκληματική ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μαθητών και εκπαιδευτικών, την ώρα που η πανδημία δεν υποχωρεί και αφήνει χιλιάδες νεκρούς εντός και εκτός ΜΕΘ.

Η ευθύνη του Δημάρχου Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη είναι τεράστια για αυτήν εξέλιξη. Αντί να φροντίσει να υπάρχει προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία, να υπάρχουν υποδομές για αξιοπρεπή εκπαίδευση, τρέχει να εξυπηρετήσει τον κάθε μεγαλοεπιχειρηματία, σπαταλώντας χρήματα του Δήμου της Αθήνας για γήπεδα των ΠΑΕ, για ζαρντινιέρες και καταστροφικές αναπλάσεις.

Την ίδια ώρα εντείνει την πίεση για να βγάλει όλη την δουλειά το υπόλοιπο προσωπικό με τις γνωστές απαιτήσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων της πανδημίας.

Από τις 10 Μάη , με το άνοιγμα όλων των σχολείων και την δια ζώσης διδασκαλία, η καθαριότητα είναι όρος για να μην θρηνήσουμε θύματα στα σχολεία, δεν είναι πολυτέλεια.

Απαιτούμε τώρα την άμεση επαναπρόσληψη των 69 απολυμένων κιθαριστριών.

Να μονιμοποιηθεί όλο το προσωπικό και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες καθαριότητας των σχολείων.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.