ANOIXTIPOLIFINAL-3-copy

Η Ανοιχτή Πόλη συμμετέχει στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Ομόνοια, το Σάββατο 20 Μαρτίου στις 3μμ. Διεκδικούμε τον σεβασμό στα δικαιώματα και τις ζωές των προσφύγων και των μεταναστών. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έκρυψε την στρατηγική της, η οποία συμπυκνώνεται στο “να τους κάνουμε τη ζωή κόλαση”. Από τις πρώτες ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης ήταν άλλωστε η στέρηση από τους πρόσφυγες του ΑΜΚΑ, και μαζί της πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι ίδιοι που ενθάρρυναν τις μισαλλόδοξες ρατσιστικές κραυγές για να μαζέψουν ψήφους, κατάφεραν να σπάσουν τα ρεκόρ συγκέντρωσης προσφυγικού πληθυσμού στη Μόρια – ενός πληθυσμού έκθετου σε κάθε είδους υγειονομική απειλή, αλλά και στους τραμπουκισμός ακροδεξιών ομάδων. Όσοι πρόσφυγες αναγνωρίζονται μένουν άστεγοι και ευάλωτοι, χωρίς σχεδιασμό και πολιτικές ένταξης από την πολιτεία.

Για την Ανοιχτή Πόλη, ο σεβασμός στα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των προσφύγων είναι κριτήριο δημοκρατίας και πρόταγμα ανθρωπισμού. Η συμμετοχή τους στην καθημερινότητα της πόλης – στις δουλειές, στα σχολεία, στα πολιτιστικά δρώμενα, στους δημόσιους χώρους – είναι πλούτος για μια πόλη προόδου, που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών και σέβεται όσους και όσες ζούνε σε αυτήν, χωρίς διακρίσεις. Πολιτικές που περιθωριοποιούν ακόμα περισσότερο τους συνανθρώπους μας που αναγκάστηκαν να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο μακριά από τις πατρίδες τους θα μας βρουν απέναντι.

Θα απαιτήσουμε από την πολιτεία να μπει τέλος στις πολιτικές  που κλέβουν τις ζωές χιλιάδων συνανθρώπων μας. Να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αναγνώρισης. Να εφαρμοστούν ενεργητικές πολιτικές ένταξης σε όλα τα επίπεδα κοινωνικής δραστηριότητας. Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα στέγης που αναγκάζει χιλιάδες πρόσφυγες να περιφέρονται ευάλωτοι στις πλατείες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί και η Ελλάδα, οφείλουν επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, βάζοντας στο περιθώριο όχι συνανθρώπους μας, αλλά τις κραυγές του μίσους και του ρατσισμού.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
Τηλ.  
210 5287800

Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.