antarsia.logo_

Πέρυσι μετά από επίμονο και σκληρό αγώνα των κατοίκων των Αμπελοκήπων, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας χαρακτήρισε ως πράσινο το χώρο πέριξ του Μετρό Αμπελοκήπων βάζοντας φρένο στα σχέδια τσιμεντοποίησης εταιρίας και στην καταστροφή του μικρού πάρκου. Μάλιστα στην συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου αμφισβητήθηκε και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των πέριξ οικοπέδων τα οποία δηλώνει ότι κατέχει το Ίδρυμα Νεότητος, αφού σε προηγούμενη περίοδο του είχαν παραχωρηθεί από το Δήμο της Αθήνας για την δημιουργία δομής φιλοξενίας και πρόνοιας, η οποία δεν προχώρησε ποτέ.

Συγκεκριμένα στις 31/8/20 το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε: “Να τροποποιηθεί το ρυμοτομικό σχέδιο με χαρακτηρισμό του χώρου ως πράσινο και παράλληλα να να ανασταλούν οι οικοδομικές εργασίες και οι άδειες”.

Το θέμα είχαν αναδείξει με τη δράση τους έντονα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων και ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων.

Την Τετάρτη 24/2, με ένα φτηνό αλισβερίσι εταιρίας-Ιδρύματος Νεολαίας Περιφέρειας Αττικής επιχειρείται η παράκαμψη της εκφρασμένης επιθυμίας των κατοίκων να μην καταστραφεί το παρκάκι. Ανακάλυψαν λοιπόν πρόγραμμα “εταιρικής ευθύνης” για να φυτευτεί ΚΕΠ , να προστεθεί λοιπόν άλλο ένα κτίριο τσιμεντοποιώντας και κατακερματίζοντας πλήρως το παρκάκι.

Εισάγεται το λοιπόν στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το θέμα: Λήψη απόφασης για την αποδοχή από την Περιφέρεια Αττικής παραχώρησης χρήσης χώρου, άνευ ανταλλάγματος, στο ακίνητο επί της συμβολής της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Βουρνάζου ιδιοκτησίας του Ιδρύματος Νεολαίας &Δια Βίου Μάθησης για τη δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ατόμων με Αναπηρία».

Είναι πρόκληση τα επιχειρηματικά συμφέροντα να βρίσκουν πρόθυμους υποστηρικτές σε όργανα αιρετών οργάνων, όπως η Περιφέρεια Αττικής, την ώρα που το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας έχει αναστείλει την εκτέλεση των οικοδομικών αδειών της εταιρίας.

Άδεια κτίρια και μάλιστα κάποια που καταρρέουν λόγω πλήρους εγκατάλειψης υπάρχουν πολλά για να στεγάσουν ΚΕΠ και άλλες δομές πρόνοιας αντί να καταστρέφεται το πράσινο και τα λιγοστά παρκάκια.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης χρειάζεται να παρέμβει αμέσως για να αποτραπεί αυτή η πραξικοπηματική παράκαμψη της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Στο βωμό των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων της Δεξιάς παράταξης δεν θα αφήσουμε να θυσιαστεί ένα παρκάκι.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, επικεφαλής Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Βασίλης Μάραντος, σύμβουλος 7ης δημοτικής κοινότητας Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.