(ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ)

Λίγες μόλις μέρες μετά την πολυδιαφημισμένη εξαγγελία του Δημάρχου για την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων από τον Δήμο της Αθήνας, σήμερα το πρωί κατέρρευσε ένα τμήμα του κτιρίου της βίλας Δρακόπουλου, διατηρητέου κτιρίου στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σαρανταπόρου στα Πατήσια.

Η βίλα και το κτήμα Δρακόπουλου αποτελούν έναν ιστορικό χώρο της Αθήνας. Το πάρκο είναι χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου και τα κτήρια που περιλαμβάνει είναι επίσης χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα. Από τα τέλη της δεκαετίας του '70 ο χώρος ανήκει στον Ελληνικό Ερυθρό Σταύρο και το 2009 ο Δήμος Αθηναίων υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό να διευκολύνει την εμπορική αξιοποίηση του χώρου από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταύρο.

Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής όλα αυτά τα χρόνια, το πάρκο παραμένει μέχρι σήμερα αναξιοποίητο και τα κτίρια που περιλαμβάνονται στο χώρο παραμένουν εγκαταλελειμμένα και επικίνδυνα, έχουν καεί και αποτελούν καταφύγιο αστέγων της περιοχής. Είναι θέμα τύχης που δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου αστέγου ή διερχόμενου, ενώ ο κίνδυνος να καταρρεύσουν και τα υπόλοιπα τμήματα του κτίσματος είναι υπαρκτός.

Είναι ένα ακόμα παράδειγμα που αποκαλύπτει την επικίνδυνη μεθόδευση ιδιωτικών συμφερόντων που αφήνουν ιστορικά διατηρητέα κτίρια της πόλης μας να καταρρεύσουν ώστε να γίνει αργότερα εφικτή η άναρχη οικοδόμηση και η εμπορική αξιοποίηση τους.

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας καταγγέλλει αυτή την εγκληματική εγκατάλειψη, θα θέσει το ζήτημα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικώντας να περάσει ο χώρος αυτός στα χέρια του Δήμου Αθηναίων, με την αγορά ή της απαλλοτρίωση του, για να αξιοποιηθεί ως πάρκο για τις ανάγκες του λαού της Αθήνας.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.