logotypos site dimos_0

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων μαζί με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα απευθύνουν σε όλους το πιο πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στην διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Πανδημία και εμβόλια» το Σάββατο 20 Φλεβάρη, 6:30 μ.μ. Θα παρουσιάσουν το θέμα επιστήμονες γιατροί της πρώτης γραμμής, που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την υγεία του λαού, σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και τα μεγάλα συμφέροντα. Θα ακολουθήσει διάλογος.

  • Μιχάλης Ρίζος, γιατρός εντατικολόγος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αττικόν» και μέλος της συλλογικής εκπροσώπησης της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα
  • Πάνος Παπανικολάου, Νευροχειρούργος και γραμματέας της ΟΕΝΓΕ
  • Γιώργος Μπουγάτσος, Παθολόγος-νεφρολόγος, γιατρός του Κοινωνικού Ιατρείου Εξαρχείων
  • Κατερίνα Μάτσα, Ψυχίατρος Κοινωνικών Ιατρείων Εξαρχείων και Νέας Σμύρνης και μέλος της συλλογικής εκπροσώπησης της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα

Ο σύνδεσμος της εκδήλωσης θα αναρτηθεί στη σελίδα του Δικτύου.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 200 χώρες στον κόσμο. Με βάση τα στοιχεία του ΠΟΥ, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 109,3 εκατομμύρια και οι θάνατοι τα 2,4 εκατομμύρια. Σε κάποιες χώρες, όπως το Περού, το Εκουαδόρ κ.ά., οι θάνατοι έχουν υπερβεί τον ιστορικό μέσο όρο. Στην Αμερική, τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 27,4 εκατομμύρια και οι θάνατοι τα 474.829 άτομα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη Βραζιλία οι θάνατο ανέρχονται σε 240.940, ενώ στην Ινδία στις 155.913. 

Υπάρχει ένα ταξικό πρόσημο στα κρούσματα και τους θανάτους. Με βάση τις σχετικές έρευνες, η θνησιμότητα είναι σχεδόν διπλάσια στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές και στα πιο χαμηλά κοινωνικοοικονομικά στρώματα στην Αμερική, την Γαλλία, την Αγγλία ή και στη Δυτική Αττική, για να έρθουμε και στα δικά μας. Άθλιες συνθήκες εργασίας, απουσία ελέγχων, συγχρωτισμός, μέσα μεταφοράς λίγα, με τους επιβάτες στοιβαγμένους σαν σαρδέλες, ελάχιστα ή καθόλου τεστ, παραμελημένα χρόνια νοσήματα, κακή διατροφή, απουσία πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όλα αυτά κάνουν τους ανθρώπους ευάλωτους.

Από την άλλη μεριά, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές υγείας σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες έχουν καταδικάσει όλα τα συστήματα υγείας στην υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση, τα άλυτα και συσσωρευμένα λειτουργικά προβλήματα, τη διαρκή υποβάθμιση, παράλληλα με τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα και τις ιδιωτικοποιήσεις. Υπό αυτούς τους όρους είναι φυσικό να μην αντέχουν το βάρος της πανδημίας και να καταρρέουν…

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, όλες οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις, ανίκανες να διαχειριστούν αποτελεσματικά την πανδημία, επιβάλουνlockdown και το παρατείνουν διαρκώς, με ανυπολόγιστες συνέπειες σε οικονομικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο. Την ίδια στιγμή τα πολυδιαφημισμένα εμβόλια κατά του κορονοϊού δίνονται από τις πανίσχυρες φαρμακευτικές εταιρείες με το σταγονόμετρο. Ούτε οι ευάλωτες ομάδες δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί. Το φιάσκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα εμβόλια δεν έχει προηγούμενο. 

Τεράστια τα ζητήματα, πολλά τα σκάνδαλα, ανοιχτός ο διάλογος. Η οργή του λαού πρέπει να γίνει ανατρεπτική δράση. Ο καπιταλισμός είναι πλέον ασύμβατος με τις ανάγκες της ΖΩΗΣ.

Όροι Χρήσης

Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

Δημαρχείο
Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
Περισσότερα

Σύνδεσμοι

Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.Περισσότερα

Χάρτης Ιστότοπου

  Ροές RSS

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


Χάρτης Ιστού
Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.