photo7

Την περιοχή των Κάτω Πετραλώνων «σάρωσε» σήμερα η υπηρεσία καθαριότητας της Αθήνας. Με εξοπλισμό που έχει ανανεωθεί στο 90%, έπλυνε με καυτό νερό τα πεζοδρόμια και τους δρόμους, πραγματοποιώντας παράλληλα την τακτική, πλέον, απολύμανση. 

Είναι ακόμη μία Κυριακάτικη επιχείρηση, στο πλαίσιο της καθημερινής προσπάθειας που καταβάλλει ο Δήμος Αθηναίων για να διατηρούνται όλες οι γειτονιές καθαρές. Όχι με απλό σκούπισμα όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια αλλά, με πλύσιμο, τρίψιμο και σφουγγάρισμα όλων των επιφανειών.

Με τη νέα αυτή μέθοδο που ακολουθεί η ομάδα καθαριότητας της Αθήνας, έχει αλλάξει η εικόνα της πόλης, ενώ επιτυγχάνεται παράλληλα και η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Το αποτέλεσμα δείχνει, ότι τόσο οι καθημερινές παρεμβάσεις καθαριότητας όσο και οι κυριακάτικες, μεγάλες επιχειρήσεις, δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους να απολαμβάνουν τους δημόσιους χώρους πραγματικά καθαρούς.  

Υλοποιείται δηλαδή, βήμα βήμα, ο σχεδιασμός του Δήμου Αθηναίων που είχε θέσει ως βασική αρχή της λειτουργίας του, τον «Πολιτισμό της Καθημερινότητας» που αλλάζει την πραγματική ζωή των Αθηναίων.  

Αυτός είναι ο στόχος που είχε τεθεί από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, για τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν καθαριότητα, φροντίδα του πρασίνου, καθαρισμό και αξιοποίηση του δημόσιου χώρου και αναβάθμιση κάθε ξεχασμένης γωνιάς της πόλης, με αναπλάσεις, νέο εξοπλισμό και φωτισμό. Συστατικά που κάνουν τη ζωή στην Αθήνα καλύτερη. 
 

Τα σημεία τα οποία «σαρώθηκαν» σήμερα στα Κάτω Πετράλωνα ήταν: 
  

ΥΔΡΟΣΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ 

Διδούς, Πραξιού, Ιδομενέως,Νεφέλης, Αλόπης, Λητούς, Αντιπάτρου, Αλκίφρονος, Αιολίδος, Αθηνοδώρου, Αγαθοδαίμονος, Πάλλαντος, Αμφιτρύωνος, Φυλασίων, Σφηττίων, Κλήμεντος, Ευρυσθέως, Διώνης, Ησιόνης, Αντιστράτου, Αθηναίου, Σκαμβωνιδών, Αιγηίδων,Αθάμαντος, Αριστοβούλου (απο Κειριαδών εως Θεσσαλονίκης), Ρέας, Ορέστου, Γιάνναρη, Αγαθημέρου, Πυλάδου, Αλκμήνης, Αντιπάτρου, Αριστοβούλου (από Αλκμήνης έως Κειριαδών), Πλατεία Ηούς, Συμμαχιδών, Πτολεμαϊδος, Δαιδαλιδών (από Περσέως έως Κειριαδών), Πλατεία Αγίας Αικατερίνης, Θεσσαλονίκης, Ηρακλειδών, Ζακυάδων, Ευάδνης, Βίτωνος. 

 

ΠΛΥΣΙΜΟ - ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΥΔΡΟΦΟΡΕΣ 

Αλκμήνης, Πυλάδου, Πανδώρου, Ηούς, Κειριαδών (από Χαμοστέρνας έως Ηρακλειδών), Κωνσταντινουπόλεως, Ανδρονίκου, Μ. Βασιλείου, Τζαφέρη, Περσεφόνης, Βουτάδων, Ευμολπιδών, Ιάκχου, Τριπτολέμου, Ιεροφάντων.


 

Ημερομηνία: 
Κυρ, 31/01/2021 - 13:50

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο σας)
  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.