_ΣΧΟΛΕΙΑ5

Πιο όμορφα και πιο λειτουργικά γίνονται τα σχολεία της πόλης με την ανάπλαση των προσόψεων και των αύλειων χώρων στις οποίες προχωράει το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Αθηναίων, αξιοποιώντας το γεγονός ότι τα κτίρια παραμένουν κλειστά λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα σχολεία, υπό την επίβλεψη των ανθρώπων της αντιδημαρχίας Δόμησης και Κτιριακών Υποδομών με ευθύνη του αντιδημάρχου Γιώργου Αποστολόπουλου έχουν στόχο την αναβάθμιση των χώρων που καθημερινά περνούν αρκετές ώρες μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές. Χώρων που είτε χρειάζονται διορθώσεις, λόγω της φθοράς από τον χρόνο είτε πρέπει να αναβαθμιστούν για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η δημιουργική απασχόληση των μαθητών.

Το πρόγραμμα των αναπλάσεων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, περιλαμβάνει εργασίες αποκατάστασης και βαψίματος προσόψεων, διόρθωση των φθαρμένων δαπέδων, επανατοποθέτηση του επιδαπέδιου υλικού στα γήπεδα εντός των σχολείων και διαγράμμισή τους αλλά και δημιουργία νέων γηπέδων.

«Ο στόχος είναι δεδομένος και μένουμε προσηλωμένοι σε αυτόν. Να είναι καλύτερη η καθημερινότητα στην Αθήνα όταν όλοι θα βγούμε από το σπίτι. Είναι μοναδική ευκαιρία να βρουν καλύτερα από πριν τα σχολεία τους οι μαθητές. Τώρα, βάζουμε τη φροντίδα στα σχολεία και περιμένουμε να προστεθούν οι παιδικές φωνές» δηλώνει με αφορμή τις αναπλάσεις στα σχολεία ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τα σχολικά συγκροτήματα που μέχρι σήμερα έχουν γίνει παρεμβάσεις (ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα) είναι τα εξής:

·         70ο Δημοτικό (ΑΚΡΟΠΟΛΗ)

·         94ο Δημοτικό (ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ)

·         173ο Δημοτικό (ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ)

·         6ο Γυμνάσιο - 6ο Λύκειο - 3ο Εσπερινό (ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ)

·         49ο Λύκειο (ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ)

·         68ο Γυμνάσιο (ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ)

·         2o Πειραματικό Λύκειο (ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ)

Ημερομηνία: 
Πεμ, 23/04/2020 - 10:40

  Όροι Χρήσης

  Κάθε επισκέπτης ή χρήστης του ιστότοπου "cityofathens.gr" οφείλει, πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση των σελίδων, να διαβάσει και να μελετήσει προσεκτικά τους όρους χρήσης.

  Περισσότερα

  Επικοινωνία

  Δημαρχιακό Μέγαρο
  Αθηνάς 63, Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), Τ.Κ. 10552

  Δημαρχείο
  Λιοσίων 22, Τ.Κ. 10438
  Τηλ. 1595 (χρέωση ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική του παρόχου σας)
  Τηλ.  
  210 5287800

  Περισσότερα

  Σύνδεσμοι

  Αρχείο με χρήσιμους συνδέσμους σε φορείς του δήμου Αθηναίων και της πολιτείας.  Περισσότερα

  Χάρτης Ιστότοπου

    Ροές RSS

  Προστασία Προσωπικών Δεδομένων


  Χάρτης Ιστού
  Η κατασκευή του Ιστοτόπου έγινε με απόφαση Δημάρχου, από ομάδα εργασίας εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων και την Δημοτική Επιχείρηση ΔΑΕΜ χωρίς επιπλέον αμοιβή και κόστος, κάνοντας χρήση ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικού.