02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 18:51

Κώστας Μπακογιάννης: Η Αθήνα δίνει μήνυμα ανθρωπιάς αγκαλιάζοντας παιδικές ψυχές που υποφέρουν

Σε μία έμπρακτη κίνηση ανθρωπισμού με αποδέκτες ανήλικα προσφυγόπουλα που υποφέρουν, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ενέκρινε τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου, αποφασίστηκε η μεταφορά 300 παιδιών – προσφύγων στις εγκαταστάσεις των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου, στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα μέχρι τις 15 Μαρτίου 2020.

Ο Δήμος Αθηναίων αξιοποιεί τις υποδομές και τις υπηρεσίες του για την παροχή άμεσης φροντίδας σε παιδιά από περιοχές με έντονες αναταραχές, που έφτασαν στη χώρα μας αναζητώντας καταφύγιο.

«Η ανθρωπιά μπορεί να μην διδάσκεται αλλά μεταδίδεται. Ειδικά σε ότι αφορά τα παιδιά η Αθήνα δυναμώνει το μήνυμα της. Να μεταδώσουμε την ανθρωπιά, τον πολιτισμό και να αγκαλιάσουμε κάθε παιδική ψυχή που υποφέρει. Είναι ο σεβασμός στον ίδιο μας τον εαυτό» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Το προσφυγικό και μεταναστευτικό είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα για την Ελλάδα, με δεδομένες τις εξελίξεις και ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Ο Δήμος Αθηναίων θα βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το κράτος και τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ουσιαστικής ανακούφισης και στήριξης των προσφύγων.

Μετά την αναχώρηση των παιδιών, οι εγκαταστάσεις θα προετοιμαστούν έγκαιρα για την υποδοχή όλων όσοι φιλοξενούνται κάθε χρόνο στον Άγιο Ανδρέα (ανηλίκων και ενηλίκων) με την ευθύνη του Δήμου Αθηναίων. Τόσο τα έξοδα  παραμονής των παιδιών στον Άγιο Ανδρέα όσο και τα έξοδα συντήρησης των εγκαταστάσεων στο διάστημα αυτό αλλά και μετά την αναχώρηση τους θα καλυφθούν από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.