12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 07:14

Κινέζοι επιχειρηματίες έρχονται στην Αθήνα για επενδύσεις στον τουρισμό, την τεχνολογία και την οικονομία -Συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων με τον πρόεδρο του τραπεζικού κολοσσού Bank of China

Τον πρόεδρο της Bank of China Liu Liange, της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας παγκοσμίως, μαζί με πολυμελή αντιπροσωπεία τεχνοκρατών και επιχειρηματιών υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Στην συνάντηση που ήταν παρόντες, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γρηγόρης Δημητριάδης και  ο Γ.Γ. του Δήμου Αθηναίων Αλέξανδρος Τσιατσιάμης έγινε εκτενής αναφορά στις επενδυτικές ευκαιρίες που αναπτύσσονται για την Αθήνα και στις δράσεις που μπορούν άμεσα να αναληφθούν, ώστε αυτές να αξιοποιηθούν και από τις δύο πλευρές.

Ο δήμαρχος Αθηναίων είχε επισκεφτεί την περασμένη εβδομάδα την Σαγκάη στο πλαίσιο της έκθεσης  China International import-expo 2019. Στις επαφές του εκεί αξιολογήθηκαν όλοι οι τρόποι με τους οποίους  μπορεί να προωθηθούν οικονομικές συνεργασίες με την πόλη της Αθήνας.        

Οι τομείς στους οποίους επικεντρώθηκε η σημερινή συζήτηση ήταν ο τουρισμός, η καινοτομία, οι νέες τεχνολογίες, η ενέργεια και ο Πολιτισμός  και συμφωνήθηκε τους αμέσως επόμενους μήνες να γίνουν στοχευμένες επισκέψεις  δεκάδων  Κινέζων Επιχειρηματιών στην Αθήνα  στο πλαίσιο του προγράμματος  “invest in Athens”. Στους επιχειρηματίες θα παρουσιαστούν αναλυτικά , με συγκεκριμένα στοιχεία και δεδομένα. όλες οι επενδυτικές ευκαιρίες που η αξιοποίηση τους θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών.

«Ήταν μια εξαιρετικά χρήσιμη συνάντηση που είμαι βέβαιος ότι μόνο οφέλη μπορεί να έχει για την Αθήνα, τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της αλλά και για τους φίλους και μελλοντικούς  συνεργάτες  μας στην Κίνα. Η πόλη μας με συνεχή εξωστρέφεια, με σχέδιο και προγραμματισμό  μπορεί να αποκομίσει σημαντικά κέρδη που θα αλλάξουν την εικόνα της και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα  των δημοτών της» δήλωσε μετά την συνάντηση ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.