05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 02:13

Συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων με τον Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα

Ο δήμαρχος Αθηναίων  Κώστας Μπακογιάννης υποδέχθηκε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον νέο Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα  Dr. Ernst Reichel. Ο Πρέσβης συνεχάρη τον κ. Μπακογιάννη για τα νέα του καθήκοντα και ο δήμαρχος, συνεχάρη και ευχήθηκε στον Πρέσβη της Γερμανίας την καλύτερη δυνατή ευόδωση της εδώ αποστολής του.

Κατά την συζήτηση, έμφαση δόθηκε στην ενδυνάμωση των σχέσεων  της Αθήνας με το Βερολίνο καθώς και με άλλες γερμανικές πόλεις, τόσο σε θέματα πολιτισμού, περιβάλλοντος και τουρισμού, όσο και σε οικονομικά θέματα.

Ειδική αναφορά έγινε και στην προσεχή άφιξη του υφυπουργού κ. Norbert Barthle, εντεταλμένου για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που έχει ως στόχο την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης μεταξύ των δύο χωρών καθώς και στα προσεχή διεθνή επιχειρηματικά φόρα που θα   διεξαχθούν στην Αθήνα το φθινόπωρο. Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε για την ενεργή συνεισφορά της Γερμανικής πλευράς κατά το έτος «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου 2018».