05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 13:27

Σημεία από την εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Μπρούλια στη (05.06.2019) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας

« Έχουμε μπροστά μας τρεις ακόμη μήνες. Αυτοί θα είναι τρεις μήνες σκληρής δουλειάς. Θα συνεχίσουμε έως το τέλος χωρίς να χάσει η πόλη ούτε μία μέρα. Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι μεγάλες εποχικές προκλήσεις και η μάχη της καθημερινότητας επιβάλλουν από όλους μας να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Η πόλη ούτε μπήκε, ούτε θα μπει στον “αυτόματο πιλότο», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Γ. ΜΠΡΟΥΛΙΑΣ: «Θα ήθελα καταρχήν, από τη θέση του Δημάρχου, να συγχαρώ τους επικεφαλής των συνδυασμών που έλαβαν μέρος στις εκλογές για τον πολιτικό πολιτισμό που έδειξαν σε όλη τη προεκλογική περίοδο. Ο τρόπος που διαχειρίστηκαν τον λόγο τους και τις ενέργειες τους αποτελεί σημείο αναφοράς.

Χθες, είχα την ευκαιρία να συγχαρώ προσωπικά τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη για την εκλογή του και φυσικά να τον ενημερώσω για τις δράσεις που είναι σε εξέλιξη, για τα άμεσα προγραμματισμένα έργα στο επόμενο διάστημα, καθώς και για την προετοιμασία που απαιτείται για μια ομαλή μετάβαση τον Σεπτέμβριο.

Έχουμε μπροστά μας τρεις ακόμη μήνες. Αυτοί θα είναι τρεις μήνες σκληρής δουλειάς. Θα συνεχίσουμε έως το τέλος χωρίς να χάσει η πόλη ούτε μία μέρα. Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι μεγάλες εποχικές προκλήσεις και η μάχη της καθημερινότητας επιβάλλουν από όλους μας να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά. Η πόλη ούτε μπήκε, ούτε θα μπει στον “αυτόματο πιλότο”.

Θα συνεχίσουμε υπεύθυνα και άοκνα τη δουλειά μας ως την τελευταία ημέρα και θα παραδώσουμε την 1η Σεπτεμβρίου στη νέα δημοτική αρχή την Αθήνα ακόμα πιο δυνατή, ώστε να τιμήσουμε και τη μεγάλη προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει μέσα στη χειρότερη κρίση της Αθήνας και της χώρας για να εξασφαλίσουμε το μέλλον της.

Ο μηχανισμός του δήμου Αθηναίων τα προηγούμενα 8 έτη, παρόλη τη κρίση που βίωσε η χώρα και ειδικότερα η Αθήνα ως πρωτεύουσα και επιχειρηματικό κέντρο, πέτυχε, την εξυγίανση των οικονομικών του, κατάφερε να δημιουργήσει ένα μελετημένο, καθόλα ολοκληρωμένο επενδυτικό σχέδιο, το οποίο καταρχήν τοποθέτησε πολύ ισχυρές βάσεις για την επόμενη 10ετία, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε ένα πλαίσιο που προσφέρει σημαντικά εργαλεία και διεξόδους ανάπτυξης. Το πετύχαμε όλοι μαζί αυτό, όλοι όσοι ασχοληθήκαμε νυχθημερόν με τα δύσκολα θέματα που καθημερινά προέκυπταν, με τη σκληρή δουλειά που καθένας κατέβαλε ξεχωριστά, αλλά και σαν μέλη μιας ομάδας. Ο καθένας και η καθεμία από μας έχει βάλει το δικό του “λιθαράκι” ώστε αυτή η πόλη να βρίσκεται πλέον σε γερές βάσεις και να έχει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία. Είναι σίγουρο ότι δεν τα πετύχαμε όλα. Είναι σίγουρο ότι κάναμε και λάθη. Είναι όμως επίσης σίγουρο ότι διαχειριστήκαμε με τον πιο υπεύθυνο και διαφανή τρόπο την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και το ’10 και το ’14 οι πολίτες. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι στήριξαν την πορεία της Αθήνας μας.

Θέλω να συγχαρώ τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που επανεξελέγησαν και θα είναι και στην επόμενη θητεία εδώ, στα ίδια έδρανα, και θέλω να ευχαριστήσω θερμά για το έργο και την πορεία τους όσους δεν τα κατάφεραν.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους συμβούλους της παράταξής μας “Δικαίωμα στην πόλη” με τους οποίους μοιράστηκα πολύ δύσκολες στιγμές, τόσο για τις μοναδικές στιγμές που μοιραστήκαμε όσο και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν εκλέγοντας με δήμαρχο της Αθήνας.

Τέλος, θα ήθελα να ζητήσω κάτι ιδιαίτερα σημαντικό από όλους σας σήμερα. Σήμερα είναι η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος και θα ήθελα, με αφορμή την μεγάλη σημασία αυτής της ημέρας, να σας καλέσω  σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο να κάνουμε κάτι ουσιαστικό για αυτό. Θα ήθελα να ζητήσουμε από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης να άρει επιτέλους την απαγόρευση διανομής μπλε κάδων. Δεν είναι δυνατόν, εν όψει και της αυξημένης κίνησης λόγω καλοκαιριού, να είμαστε δέσμιοι αυτής της απαγόρευσης.  Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι πιο σημαντικό και άμεσο που θα επιφέρει απτά αποτελέσματα. Και εννοείται ότι πρέπει πρώτοι από όλους να γίνουμε παράδειγμα για τους πολίτες μας».