24 ΜΑΪ́ΟΥ 2019 13:06

Επίσκεψη του Νίκου Σοφιανού στη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας

Επίσκεψη στη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Στέλιο Λάμπρου και Γιώργο Παλιούρα.

Στην ομιλία του στη συγκέντρωση των υπαλλήλων της δημοτικής Αστυνομίας ο Νίκος Σοφιανός, ανάμεσα σε άλλα τόνισε:

«Δεν μπορεί να διοικήσεις μία πόλη, ένα δήμο, αν δεν στηρίξεις και δεν στηριχτείς στους εργαζόμενους του δήμου. Και σήμερα ο δήμος είναι σε οριακή κατάσταση με υπηρεσίες υποστελεχωμένες, σε συρρίκνωση και σε μια γενικευμένη ιδιωτικοποίηση λειτουργιών που δεν περιορίζεται μόνο στη σύμπραξη που έγινε με εταιρεία για τον ηλεκτροφωτισμό, από την απερχόμενη δημοτική αρχή και με τις υπογραφές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η ιδιωτικοποίηση βρίσκεται παντού.

Και αυτό είναι κεντρική επιλογή δεν είναι επιλογή μόνο του πρώην δημάρχου. Είναι η επιλογή να χτυπήσουν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Το κάνουν στα σχολεία με τους αναπληρωτές, στα νοσοκομεία με τους επικουρικούς γιατρούς, στους δήμους με τους συμβασιούχους. Μάλιστα στο δήμο τώρα ξεκίνησαν και εργαζόμενοι με 4ωρη απασχόληση.

Άρα κάποια πράγματα πρέπει να προβληματίσουν. Γιατί λείπει το αίτημα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα χιλιάδες κενά που υπάρχουν; Γιατί θέλουν να το καλύψουν με συμπράξεις με ιδιώτες και μάλιστα – επειδή λένε στον κόσμο, μην σε νοιάζει ποιος πχ θα μαζεύει τα σκουπίδια, ιδιώτης ή δημοτικός υπάλληλος – σήμερα μάθαμε ότι για 90 αίθουσες σχολείων που έχουν οριστεί ως εκλογικά τμήματα, επειδή είναι σε σχολεία που έχουν φτιαχτεί με ΣΔΙΤ, η εταιρεία δεν τα δίνει!

Για να φτιαχτούν νέα σχολεία στην Αθήνα πρέπει να γίνει με ΣΔΙΤ. Αυτά τα σχολεία έχουν διπλάσιο λειτουργικό κόστος απ’ ότι τα άλλα σχολεία. Και τα πληρώνει ο δήμος μέσω των σχολικών επιτροπών, με τα μειωμένα κατά 50% χρήματα των σχολικών επιτροπών. Όσοι από εσάς έχετε παιδιά σε σχολεία ξέρετε, ότι βάζετε πολλές φορές το χέρι στην τσέπη και για να τσοντάρετε στα λειτουργικά έξοδα του σχολείου.

Υπάρχει μια λογική που πρέπει να τη χτυπήσετε, ανεξάρτητα τι θα ψηφίσετε. Η λογική που λέει, “εγώ έχω δουλειά, κοίτα τι γίνεται έξω”. Δεν έχετε υποχρέωση σε κανέναν. Ούτε γιατί αυτή η δουλειά είναι μόνιμη και σταθερή, έστω και με λεηλατημένους μισθούς. Με τον αγώνα που κάνατε επανασυστάθηκε η δημοτική αστυνομία. Και με τον αγώνα που πρέπει να γίνει, χωρίς να νοιώθετε υποχρέωση σε κανένα, πρέπει να διεκδικήσετε αυτά που χάσατε.

Δείτε το παιχνίδι που παίχθηκε με το ΣτΕ που το κράτος πήγε ενάγων στην εκδίκαση για το 13ο & 14ο μισθό και τις συντάξεις αντίστοιχα. Και θέλουν 10 μέρες πριν τις εκλογές, με ένα επίδομα που το βάφτισαν 13η σύνταξη να πάρουν την ψήφο του κόσμου.

Ενάντια σε αυτή την υποστελέχωση, σε αυτή την απαξίωση και συρρίκνωση, πρέπει να υπάρξει πολιτικό μήνυμα που θα τους κόψει τη φόρα, ώστε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ο όποιος δήμαρχος θέλει να υλοποιήσει αυτή τη συγκεκριμένη πολιτική να το σκεφτεί πολύ και να έχει κόστος.

Είναι κρίσιμος παράγοντας η δύναμη που θα έχουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, για να στηριχθεί ο εργαζόμενος του δήμου, για στηριχθούν οι υπηρεσίες του δήμου, για να μειωθεί η δημοτική φορολογία, για να σταματήσει το αίσχος του χαρατσώματος των Αθηναίων με το σύστημα ζωνών ελεγχόμενης στάθμευσης, που απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς σας. Και μάλιστα διαβάζουμε ότι από 80 πήγαμε στις 200 κλήσεις την ημέρα. Ποιος θα τα πληρώσει αυτά τα λεφτά; Ο κόσμος με το λεηλατημένο εισόδημα που τον χαρατσώνουν από παντού;

Η δημοτική αστυνομία έχει 29 αρμοδιότητες. Να κόψουμε όσες είναι παρωχημένες και να ρίξουμε το βάρος σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε τη λειτουργία αυτής της πόλης.

Κι επειδή πολλά ειπώθηκαν στην προεκλογική περίοδο για την αξιοποίηση σας στην καταστολή του εγκλήματος, εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε συζήτηση που οδηγεί τη δημοτική αστυνομία σε ρόλο καταστολής. Δεν είναι σώμα καταστολής και να μην δεχτείτε να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία. Είναι δουλειά της ΕΛΑΣ να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα.

Σας καλούμε να σκεφτείτε την επόμενη μέρα, για την ανάγκη να υπάρχει ισχυρό μήνυμα απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα, σε αυτή την πολιτική, απέναντι σε αυτό το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες ενός κόσμου που δεν αντέχει άλλο να χάνονται κατακτήσεις, δικαιώματα και που δεν αντέχει άλλο να διαλέγει το μικρότερο κακό. Να φύγουν αυτοί ή να μην έρθουν οι άλλοι, γιατί σε αυτό το δίπολο θέλουν να πάει το πράγμα».

Οι εργαζόμενοι στη διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας ζήτησαν την παρέμβαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προς τον υπουργό δικαιοσύνης για τις 102 διαπιστωτικές πράξεις δημοτικών αστυνομικών που έχουν ζητήσει να επιστρέψουν από τα κέντρα κράτησης και τις φυλακές, που εδώ και μήνες τους έχουν υποσχεθεί ότι θα επιστρέψουν στη δημοτική αστυνομία.

Ο Νίκος Σοφιανός και ο Στέλιος Λάμπρου δεσμεύτηκαν να προχωρήσει το ΚΚΕ στις αντίστοιχες ενέργειες προς τον υπουργό δικαιοσύνης και την κυβέρνηση για να πιέσει για την υλοποίηση του αιτήματός τους.

Αθήνα, 23 / 05 / 2019