13 ΜΑΪ́ΟΥ 2019 06:50

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού σε Βαρβάκειο και Ψυρρή

Στη Βαρβάκειο αγορά και στη γειτονιά του Ψυρρή περιόδευσε το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκο Σοφιανό. Μαζί του ήταν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Παλιούρας, Έλεν Πελεκάνου, Αλεξάνδρα Κατσουράνη, Στέλιος Λάμπρου, η υποψήφια κοινοτική σύμβουλος πρώτου διαμερίσματος Λυδία Βέρα, αλλά και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής Σωτήρης Κολιούσης.

Με το Ριζοσπάστη στο χέρι, με τα υλικά του Κόμματος για τις εκλογές, αλλά και με το ειδικό κάλεσμα του ΚΚΕ για τους επαγγελματοβιοτέχνες, μέλη και φίλοι του Κόμματος περιόδευσαν στους εμπόρους της Βαρβακείου και σε μαγαζιά στου Ψυρρή.

Πρώτος σταθμός η λαχαναγορά και τα μαγαζιά στη Σωκράτους. Επαγγελματίες και πελάτες άπλωναν το χέρι για να πάρουν τη διακήρυξη της «Λαϊκή Συσπείρωσης», αναφερόμενοι ταυτόχρονα στα προβλήματα τους, στην εγκατάλειψη και υποβάθμιση της κεντρικής αγοράς της πόλης και από αυτή τη δημοτική αρχή. Ο Νίκος Σοφιανός και οι άλλοι υποψήφιοι τόνισαν επανειλημμένα ότι οι μικροκαταστηματάρχες, οι επαγγελματίες της περιοχής πλήττονται, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα και τους υποψηφίους τους στην τοπική διοίκηση, φροντίζουν με κάθε τρόπο να ενισχύουν τις πολυεθνικές και τους «μεγάλους» του χώρου.    

Δεκάδες άνθρωποι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη Βαρβάκειο αγορά πήραν τα υλικά του Κόμματος και κοντοστάθηκαν για να συζητήσουν τόσο με τον Ν. Σοφιανό, όσο και με τους άλλους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Επόμενος σταθμός τα μαγαζιά στην Ευριπίδου, στην Αγίου Δημητρίου, στην Αισχύλου και την Πλατεία Ηρώων. Στις συζητήσεις που συνεχίστηκαν εκεί πολλοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν την ελπίδα, αλλά και την ανάγκη ν’ αλλάξει κάτι στην καθημερινότητα τους σε θετική κατεύθυνση. «Γι’ αυτό χρειάζεται να αξιοποιήσουμε το όπλο της ψήφου σωστά δυναμώνοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια και  το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, για να παλεύουμε από καλύτερες θέσεις την επόμενη μέρα των εκλογών», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Σοφιανός στους προβληματισμούς πολλών κατοίκων της περιοχής για το αν και πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση.