06 ΜΑΪ́ΟΥ 2019 07:17

Περιοδεία στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

Περιοδεία στον Πανελλήνιο Γ.Σ. πραγματοποίησε την Παρασκευή 3 Μαΐου κλιμάκιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας & Περιφέρειας Αττικής με επικεφαλής το Νίκο Σοφιανό, υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Γκεόργκι Πομάσκι, υποψήφιο ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ, τις Βίκυ Μανιάτη, Γεωργία Αγίλαρα και Ελπίδα Νασιοπούλου, υποψήφιες δημοτικές σύμβουλοι Αθήνας και τους Κώστα Αντωνόπουλο και Θοδωρή Λιάπη, υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Αττικής.

Το κλιμάκιο υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Γ.Σ. Αλέξης Αλεξόπουλος. Κατά την επίσκεψη ξεναγήθηκαν στους χώρους του συλλόγου, όπου γίνονται ορισμένες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης και στη συνέχεια έγινε συζήτηση με προπονητές του συλλόγου που βρίσκονταν στους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους του συλλόγου και γονείς παιδιών που αθλούνταν στις εγκαταστάσεις του, στους οποίους μοιράστηκε η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για συνεργασία του δήμου Αθήνας με τον Πανελλήνιο για αξιοποίηση των εγκαταστάσεών του από τους κατοίκους της πόλης.

Στις συζητήσεις με τους προπονητές και τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου αναδείχθηκε η έλλειψη αθλητικών χώρων τόσο γενικά, όσο και συγκεκριμένα στο δήμο της Αθήνας, αλλά και τα προβλήματα συντήρησης των όσων υπάρχουν, με γνώμονα την καλύτερη αξιοποίησή τους για άθληση – άσκηση από το σύνολο του πληθυσμού. Ακόμα, βρέθηκαν στο επίκεντρο σημαντικά ζητήματα που αφορούν την υλικοτεχνική υποδομή, την απουσία οργανωμένων προγραμμάτων άθλησης από μέρους της πολιτείας και των δημοτικών αρχών, και γενικά την υποστελέχωση του τομέα αθλητισμού (προπονητές, ιατρικό προσωπικό κλπ).

Ο Νίκος Σοφιανός κατά τη συζήτηση αναφέρθηκε στην «ανάγκη ύπαρξης μίας διαφορετικής πολιτικής αντίληψης για τον αθλητισμό, προκειμένου να μην υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα και η άθληση να είναι καθολικό δικαίωμα». Ενώ αναφερόμενος στο δήμο της Αθήνας που «με τις πολιτικές που έχει εφαρμόσει, είναι φανερό ότι δεν ενδιαφέρεται επί της ουσίας για το δικαίωμα και την πρόσβαση της πλειοψηφίας του λαού στην άθληση», επανέφερε τη θέση – διεκδίκηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για συνεργασία του Πανελλήνιου Γ.Σ. με το δήμο της Αθήνας, που όπως είπε μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά και στην επιβαρυμένη από προβλήματα περιοχή.

Ο Γκεόργκι Πομάσκι από την πλευρά του εστίασε στο ότι «Οι υπεύθυνοι της πολιτείας δείχνουν ότι έχουν άλλες προτεραιότητες και όχι το πως θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να αθληθεί ο κόσμος, να βοηθηθούν τα σωματεία και οι αθλητές». Ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «την ώρα που χαρίζουν χρέη εκατομμυρίων σε επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου ή άλλων αθλημάτων, δεν περισσεύουν λεφτά ούτε για ένα απλό βάψιμο στα δημοτικά γυμναστήρια ή στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα».