03 ΜΑΪ́ΟΥ 2019 12:24

Επίσκεψη του Νίκου Σοφιανού στα μαγειρεία Α’ του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας

Τα μαγειρεία Α’ του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (ΔΒΑ) επισκέφτηκε σήμερα κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Σοφιανό. Ο Νίκος Σοφιανός μίλησε για αρκετή ώρα με τους εργαζόμενους στα μαγειρεία του Βρεφοκομείου και τους κάλεσε να στείλουν μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, να επιλέξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωση σε δήμο και περιφέρεια Αττικής, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την ευρωβουλή. Στη συνέχεια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Άλλη μία υπηρεσία του δήμου που λειτουργεί με εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων. Άλλη μια υπηρεσία του δήμου που το μόνιμο προσωπικό το αντικαθιστούν εργαζόμενοι με ετήσιας διάρκειας προγράμματα ΕΣΠΑ, εργαζόμενοι με 8μηνες συμβάσεις του ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι που μετά από αγώνες κατάφεραν να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Το Δημοτικό Βρεφοκομείο είναι μία κρίσιμης σημασίας υπηρεσία του δήμου της Αθήνας που έχει στην ευθύνη του ένα δίκτυο 72 παιδικών σταθμών, ένα δίκτυο όμως που διαρκώς συρρικνώνεται, που μειώνονται οι θέσεις φιλοξενίας παιδιών και βρεφών. Βρέθηκε και βρίσκεται σταθερά στο κέντρο της προσοχής μας, ασκώντας αντιπολίτευση στη διοίκηση της κεντροαριστεράς, αλλά και στην επιλογή της κυβέρνησης να μετατρέψει το δικαίωμα των νέων ζευγαριών και των παιδιών τους για δωρεάν κάλυψη των αναγκών τους από τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, σε έναν αγώνα για να βρεθεί μια θέση, ένα voucher. »

Αθήνα, 03 / 05 / 2019