02 ΜΑΪ́ΟΥ 2019 08:59

6 Μάη, Δικαιοσύνη για τον δολοφονημένο από χρυσαυγίτες εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο στις 6 Μάη στις 9πμ, όπου αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τους δύο δολοφόνους χρυσαυγίτες του Σαχζάτ Λουκμάν. Μαζί με το αντιφασιστικό κίνημα απαιτούμε την ισόβια καταδίκη των δολοφόνων με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου και χωρίς ελαφρυντικά, όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραμένουν αμετανόητοι προσπαθώντας να πείσουν πως επρόκειτο για παρεξήγηση και πως λίγο πολύ βρισκόταν σε άμυνα. Η πραγματικότητα είναι πως, όπως αποδείχθηκε και στην ακροαματική διαδικασία, η δολοφονία του νεαρού Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν ήταν μια ρατσιστική ενέργεια δύο οργανωμένων χρυσαυγιτών με μόνο κίνητρο το μίσος για τη διαφορετικότητα στο χρώμα, στην εθνικότητα, στη θρησκεία.

Η δίκη αυτή έχει παίξει ρόλο και καλείται και τώρα να συμβάλλει στην μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μέσα από τις μεγάλες μάχες του αντιφασιστικού κινήματος η δίκη της ΧΑ φτάνει στο τέλος της, και κανένας αντιφασίστας, καμία αντιφασίστρια, δεν περιμένει τίποτα λιγότερο από την ισόβια καταδίκη και των 68 φασιστών που κατηγορούνται, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας της ναζιστικής συμμορίας.

Οι Στεργιόπουλος και Λιακόπουλος, που είναι υπόδικοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στην μεγάλη δίκη της ΧΑ, τον Γενάρη του 2013, που οι φασίστες απολάμβαναν της ασυλίας του κράτους, είχαν βγει για «κυνήγι» οπλισμένοι και αποφασισμένοι να σκοτώσουν όποιον μετανάστη έβρισκαν στο δρόμο τους. Ο Σαχζάτ Λουκμάν πήγαινε τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου στη δουλειά του στην λαϊκή με το ποδήλατό του, όταν στα Πετράλωνα οι δύο χρυσαυγίτες τον δολοφόνησαν με εφτά μαχαιριές. Δύο μέρες μετά, οι δρόμοι της Αθήνας σείστηκαν από τις χιλιάδες των διαδηλωτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κινητοποίησης “19 Γενάρη, Αθήνα-πόλη αντιφασιστική”.

Η αποφασιστικότητα του αντιφασιστικού κινήματος, η κινητοποίηση της Πακιστανικής κοινότητας και η δύναμη που έδειξαν οι γονείς του Λουκμάν, η Σουγκράν Μπίμπι και ο Χαντίμ Χουσείν, που ήρθαν από το Πακιστάν και όργωσαν την Ελλάδα ζητώντας δικαιοσύνη για τον χαμό του παιδιού τους, οδήγησαν στην καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου σε πρώτο βαθμό. Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα με την απόφαση του Εφετείου.

Στις 6 Μάη θα σταθούμε στο πλευρό του Χαντίμ Χουσεϊν, του πατέρα του Λουκμάν, διεκδικώντας το αυτονόητο. Κανένα ελαφρυντικό στους ναζιστές δολοφόνους, δικαιοσύνη για τα θύματα της φασιστικής βίας.