21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 06:55

Δήλωση του Νίκου Σοφιανού μετά την επίσκεψή του στο νεογοτθικό πύργο της οδού Θήρας 54

Το νεογοτθικού ρυθμού πύργο της οδούς Θήρας 54 επισκέφτηκε σήμερα ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κτίριο, κτισμένο το 1914, ακατοίκητο από το 1993, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο από το 2008, που έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από σεισμούς, καιρικά φαινόμενα, αλλά και ανθρώπινες εισβολές. Ο Νίκος Σοφιανός συνομίλησε για αρκετή ώρα με τη σημερινή του ιδιοκτήτρια, αφού ξεναγήθηκε και στο εσωτερικό του, για την ιστορία του και για τις σκέψεις που έχει η ίδια για αξιοποίησή του ως χώρο πολιτισμού στην περιοχή με τη συμβολή του δήμου.

Μετά τη συνάντηση ο Νίκος Σοφιανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκεφτήκαμε σήμερα τον Πύργο της οδού Θήρας 54 – το μοναδικό κτίριο νεογοτθικού ρυθμού που υπάρχει στην πόλη – που μετράει πάνω από 100 χρόνια ζωής.

Θεωρούμε ότι οι προσπάθειες της ιδιοκτήτριας να αξιοποιηθεί ο πύργος για μια σειρά δραστηριότητες, σε μια ιδιαίτερα υποβαθμισμένη και πιεσμένη από προβλήματα γειτονιά που βρίσκεται κάτω από την πλατεία Αμερικής, αφορούν και το δήμο της Αθήνας. Θεωρούμε ότι υπάρχει περιθώριο ο δήμος να αξιοποιήσει αυτό το χώρο, ενισχύοντας την πολιτιστική και ευρύτερη δραστηριότητα σε αυτή την πιεσμένη περιοχή».