19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 07:39

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση για την σωτηρία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή

Τετάρτη, 20 Μάρτη, 6μμ, Πάρκο Χωροφυλακής, Μεσογείων, έναντι ΥΠΕΝ, μετρό Κατεχάκη

Το Μητροπολτικό Πάρκο Γουδή παρά τις διακηρύξεις των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τις υποσχέσεις της τωρινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι θα γίνει πραγματικότητα, παραμένει σε εγκατάλειψη, κατακερματισμένο αλλά και υπό απειλή, καθώς η καθυστέρηση στην έκδοση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων(ΣΜΠΕ) έδωσε λαβή στο ΣτΕ να εκδώσει ακόμη και απόφαση νομιμοποίησης της παρουσία του Μπάντμιντον, έστω και αν η εταιρία που το διαχειρίζεται έχει πάψει να λειτουργεί!!!

Από υποσχέσεις όμως έχουμε χορτάσει! Ο Τσίπρας προχώρησε σε εξαγγελία στις 5 Ιούνη 2018, μέρα του περιβάλλοντος με την οποία είχε δεσμευτεί για την προώθηση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της ΣΜΠΕ και τη σύσταση Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, μέσα σε ένα τρίμηνο. Ο Νίκος Μπελαβίλας, πρόεδρος της “Ανάπλαση ΑΕ” μαζί με τον κύριο Πολύζο διαβεβαίωναν το περασμένο Οκτώβρη ότι ο φορέας θα είχε θεσμοθετηθεί μέχρι τον Νοέμβρη του 2018! Τέλος στις 21 Γενάρη του 2019, ο υφυπουργός Αντώνης Φάμελλος υπόσχονταν και αυτός ότι όλα θα γίνουν έγκαιρα, φορέας και ΣΜΠΕ!

Ταυτόχρονα ο Δήμος της Αθήνας δεν τσιγγουνεύτηκε να ψηφίζει επανειλημμένα αποφάσεις υπέρ του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή. Είδαμε όμως τον Τσίπρα και τον Καμίνη πάνω από το χάρτη του Μητροπολτικού Πάρκου Γουδή να σχεδιάζουν την …ίδρυση Γηπέδου του ΠΑΟ, για να χωρέσουν και τα σχέδια από δίπλα των επενδυτών, φίλων του Σταθάκη, που ήθελαν να απλώνονται τα “αναπτυξιακά” Μόλ από το Πάρκο Γουδή μέχρι την Ακαδημία Πλάτωνος!

Η υποκρισία της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Την ώρα που παριστάνει ότι προωθεί μέτρα για την κλιματική αλλαγή είναι η ίδια που στηρίζει τα επενδυτικά σχέδια για μια Αθήνα κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα των μεγάλων εταιριών, του τουρισμού και της κερδοσκοπίας, του AirBNB και των καπιταλιστικών αναπλάσεων από το κέντρο μέχρι την παραλιακή ζώνη, για χάρη των χορηγών, των ιδρυμάτων Νιάρχος και Ωνάσης. Είναι οι πολιτικές που θυσιάζουν το πράσινο για το τσιμέντο, τις ανάγκες των φτωχών και των εργαζομένων για τα κέρδη των εταιριών. Είναι η κυβέρνηση που έγινε στήριγμα των χρυσοθήρων στην Χαλκιδική και των εταιριών εξόρυξης υδρογαναθράκων που απειλούν το περιβάλλον αλλά και να μας σύρουν σε πολέμους για τον έλεγχο των αγωγών αερίου στην περιοχή, βάζοντας μας στο πλευρό του Νετανιάχου, σφαγέα του Παλιστινιακού λαού και του Σίσι, δικτάτορα της Αιγύπτου. Είναι η ίδια κυβέρνηση που συναγωνίζεται την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στη εξυπηρέτηση των καπιταλιστικών συμφερόντων καλώντας να πληρώσουμε τον λογαριασμό με τα ματωμένα πλεονάσματα, τις απολύσεις, τις περικοπές στη υγεία και την παιδεία.

Για αυτό γυρνάμε την πλάτη στους μαύρους υπηρέτες των εταιριών, τους Μπακογιάννηδες. Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε Ηλιόπουλο και Μπελαβίλα που έχουν βάλει πλάτη στις επιθέσεις της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζόμενων και της νεολαίας, σε βάρος του περιβάλλοντος.

Οι μαζικές διαδηλώσεις των μαθητών σε όλο τον Πλανήτη, με σύνθημα ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ δείχνουν ότι υπάρχει η δύναμη που μπορεί να αμφισβητήσει το κυρίαρχο καπιταλιστικό μοντέλο που καταστρέφει το περιβάλλον και τις ζωές μας και να αντικαταστήσει την σάπια εξουσία των καπιταλιστών με την εργατική δημοκρατία, με μια κοινωνία που οι ανάγκες μας θα είναι πάνω από τα κέρδη τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Να προχωρήσει άμεσα η ΣΜΠΕ και να ιδρυθεί οργανισμός για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή με πλήρη στελέχωση σε προσωπικό ώστε να μην επαναληφθεί η παρωδία του Πάρκου Τρίτση.

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας καλεί τους εργαζομένους, τους φοιτητές,,τους μαθητές να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση που καλεί η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή την Τετάρτη 20 Μάρτη, στις 6μμ στο πάρκο Χωροφυλακής, Μεσογείων, έναντι ΥΠΕΝ.