05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 08:12

Απεργία 8 Μάρτη Παγκόσμια Μέρα Γυναικών

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 2ΜΜ

Θέλουμε ψωμί και τριαντάφυλλα! Τα θέλουμε όλα!

Η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας συμμετέχει στην παγκόσμια μέρα για τα δικαιώματα των γυναικών που για πρώτη φορά θα είναι μέρα απεργίας! Απεργούμε και διαδηλώνουμε μαζί με τους εργαζόμενους και εργαζόμενες, τους φοιτητές/τριες, ομάδες ΛΟΑΤΚΙ και γυναικών.

Απεργούμε γιατί οι κυβερνήσεις στην περίοδο της κρίσης έχουν βάλει στο στόχαστρο μια σειρά από εργασιακά δικαιώματα και καταχτήσεις των γυναικών. Η προσαρμογή της διοίκησης του δήμου Αθήνας στην πολιτική των μνημονίων και των πλεονασμάτων σήμανε περικοπές σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, από τη μια, να χειροτερεύουν οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων σε αυτές, που στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες ενώ από την άλλη, φορτώθηκαν παραπέρα στις πλάτες των γυναικών μέσα από την οικογένεια τα βάρη της ανατροφής των παιδιών και η φροντίδα των ηλικιωμένων. Είναι αυτές οι οικονομικές επιθέσεις που δημιουργούν το πλαίσιο για τις σεξιστικές παρενοχλήσεις στη δουλειά, τη σεξιστική βία στο δρόμο και στο σπίτι.

Ώρα να τσακίσουμε τις επιθέσεις, ώρα να τα πάρουμε όλα πίσω!

Απεργούμε και διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μονίμων για παιδικούς σταθμούς για όλους σε 24ωρη βάση, για τα δημοτικά ιατρεία, τα ΚΑΠΗ, το Βοήθεια στο σπίτι και σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και στο πράσινο. Όχι στην εντατικοποίηση που οδηγεί σε εργατικά ατυχήματα, όχι στην ελαστική εργασία, όχι στην ιδιωτικοποίηση. Το κράτος πρόνοιας πρέπει να ενισχυθεί και να αναλάβει την αναπαραγωγή της εργατικής τάξης και όχι οι γυναίκες της!

Δεν είμαστε μόνες. Τα τελευταία χρόνια οι αγώνες των γυναικών ξαναφουντώνουν. Για τα εργασιακά μας δικαιώματα, για να έχουμε τον έλεγχο στα σώματα μας. Για το δικαίωμα στις εκτρώσεις, ενάντια στη σεξουαλική βία, τους βιασμούς, τις δολοφονίες. Σε όλη την Αμερική, την Ισπανία, την Ιρλανδία και παντού οι αγώνες μας δυναμώνουν και συντονίζονται. Φέτος για πρώτη φορά μπορεί η 8 Μάρτη να εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκή απεργία!

Ελάτε να την οργανώσουμε μαζί!

Να μην αφήσουμε τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και τα πλεονάσματα να μας καταστρέφουν τις ζωές! Να τσακίσουμε την καταπίεση των γυναικών!

Να ανατρέψουμε τον καπιταλισμό που τη γεννάει!

YΓ, Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας στις 28/2 η Μαρία Αμπελιώτη εισηγήθηκε θέμα για συμμετοχή στην απεργιακή 8 Μάρτη και ψηφίστηκε με μία αποχή συμβούλου της παράταξης Καμίνη. Τρία σωματεία του Δήμου Αθήνας καλούν σε συμμετοχή, η ΕΕΔΑ, το Ανεξάρτητο και οι οδηγοί. Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας θα βρεθεί με πανό στη διαδήλωση στις 8 Μάρτη. Επίσης το παραπάνω κείμενο-κάλεσμα τυπωμένο και σε προκήρυξη. Ζητήστε το στο 6932828963, 2103232871